O umělém zastarávání (odděleno)

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Lukas-Peca »

Ten nový je fakt drsný. Například to neumí otevřít více zpráv najednou, musíš zprávu vždycky zavřít, aby ses mohl podívat na jinou :) Mě to ani nepřekvapuje, jen mi přijde zvláštní, že je někdo ochotný za takovou sračku, která je horší než jakýkoliv webmail zadarmo, ještě platit.
rnbw

#32 Příspěvek od rnbw »

Je to webova sracka, ktora sa tvari ako aplikacia (Electron alebo nieco podobne)... Kolega hovoril, ze ked to skusal, tak medzi normalne maily to vkladalo falosne s reklamou.

Pritom Thunderbird je zadarmo.
xsc

#33 Příspěvek od xsc »

Jenže Thunderbird neumí fungovat s Exchange, takže ve firmě je bez šance. Jinak tyhle ptákoviny, co umí otevřít jen jedno okno, se množí, celé windowsí nastavení do toho taky přetáhli.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Lukas-Peca »

rnbw píše:Pritom Thunderbird je zadarmo.
Mám v mobilu Firefox a pár týdnů zpátky mi to nahradilo první dvě oblíbené záložky za "sponzorovanou" záložku s odkazem na Temu a Allegro...
Hill
Administrátor

#35 Příspěvek od Hill »

Nejen v mobilu, mám je tam taky i ve FF pod Win7.
Ale dají se aspoň skrýt. Jenže pak mi tam skočil další sponzorovaný odkaz na Adidas. Tak jsem ho taky skryl a uvidíme, co se tam objeví příště.
masar

#36 Příspěvek od masar »

Pokud máte na mysli "bookmarky" na domovské stránce FF, pak tu nahrazuji add-on-em "Speed Dial", "Quick Dial" nebo podobným. Lištu záložek mám zaškrtnuto "nikdy nezobrazovat".
:wink:
rnbw

#37 Příspěvek od rnbw »

xsc píše:Jenže Thunderbird neumí fungovat s Exchange, takže ve firmě je bez šance.
Exchange podporuje aj IMAP. A nie kazda firma ma M$ este aj na serveroch.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Hubert_79 »

Jojo, ten "nový" Outlook (co je zdarma) je na hovno. Na hlavním PC používám ten klasický z Office 2016 a dobrý.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
xsc

#39 Příspěvek od xsc »

rnbw píše:Exchange podporuje aj IMAP. A nie kazda firma ma M$ este aj na serveroch.
IMAP ti ale nepřenese kalendář, úkoly a podobné radovánky.
rnbw

#40 Příspěvek od rnbw »

To nie, ale kalendare existuju aj mimo sveta M$. Je na to protokol CalDAV. Podporuje ho Thunderbird ale aj nativne kalendarove aplikacie od Apple. Existuju k tomu open source servery, napr. SOGo (ma aj web rozhranie s webmailom).
martinkopp

#41 Příspěvek od martinkopp »

Já New Outlook před časem zkoušel, protože používám klasický outlook, ale je to naprosto nepoužitelná sračka. Jediné co tam fungovalo skvěle byly nejrůznější pohupující se postavičky negrů v tom protivném corporate memphis stylu.

Osobně Outlook používám z historických důvodů od časů Office97 kdy v té době nějaký Thunderbird aspol. neexistoval ani ve vlhkých snech jeho tvůrců. Prostě od té doby všechno tak nějak bez problémů fungovalo, takže nebyl důvod to měnit. Ale pokud M$ hodlá ukončit podporu na úkor toho přiblblého webově cloudového řešení, je to pro outlook konečná a budu holt muset po letech začít používat něco jiného.
xsc

#42 Příspěvek od xsc »

V době Outlooku 97 možná nebyl Thunderbird, ale byl mail přímo v Netscapu/Mozille.
martinkopp

#43 Příspěvek od martinkopp »

Njn, ale kde je Netscape dnes? Ten outlook, prostě opavdu mnoho let bez problémů funguje a to je podstatnější než nějaké nové vafikundace kvůli kterým bych neustále musel něco řešit při migraci apod. V outlooku jen jednoduše zálohuju pár několikagigabajtových .pst souborů a nic dál neřeším.
xsc

#44 Příspěvek od xsc »

Netscape > Mozilla > Firefox + Thunderbird
Bez problémů se dalo postupně přejít na další verze se zachováním veškerého nastavení. Takže jméno se měnilo, ale bylo to kolikrát jednodušší než přechod mezi verzemi Outlooku.
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Behemot »

ale hovno s voctem,

>SeaMonkey
\fajrzkund+thundersráč

takže kdo chce funkcionalitu původního MS, zůstane na SM; trochu trabl je že začíná cosi zastarávat vývoj prohlížečové části a nekteří pazmrdi (že nezdravím klaudflér a podobný potraty) dokonce záměrně blokujou forky starejch verzí jakmile je detekujou (jakože detekujou string toho forku v aktuální supportované verzi, a stejně odmítají web vykreslit)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“