Stavba zesilovače 150W
Moderátor: Moderátoři
Ty dva vykonovy odpory se delaj jenom 22R. Nevim jak zjistim impedanci primaru. De mi o vypocet ty pojistky. Dam tam pomalou, ale nevim na jakej proud, myslim ze by 12A mohlo stacit. Stejne by relatko melo do sekundy premostit. Nebo jich proste koupim vic a budu zkouset.
Pejsvidek píše:Sendyx píše:A co myslíš, až to selže, že 12A pojistka zachrání ? Tyhle odpory se dělají na odpor od pár desetin ohmu do pár desítek K.
No treba ze se prepali ne ? Proto bych ji tam prave dal. Kdyz to nesepne do par sekund tak se to rozepne. Nebo ne ?
Sem ti rikal, at das mezi odpory tepelnou pojistku.
Pejsvidek píše:Tepelny pojistky sem na tak velkej proud nenasel a navic kdyby se znicila, tak bych musel zapajet jinou. Co je spatne na ty pojistce ? kdyz je pomala, tak se prepali za par sekund ne? Nebo par desitek, aby to stihlo zacit horet?
To ti jako do primaru trafa potece vic jak 10A?...zajimavy, to abys ten zesik mel na samostatnym jistici.
masar píše:Zase mně praskla tužka v ruce.Ještě se zeptám, jest-li ten softstart považuješ u 150W zesilovače za nutnost. Já ne. Myslím, že to zvládnou správně navolené pojistky v primáru a sekundáru trafa. Ale jinak nic proti tomu.
No, pro me by bylo nejlepsi zadnej nedelat
Jeste si mi neodpovedel...to budes ten zes mit na samostatnem jistici, kdyz ti primarem trafa potece 10A? Pouzivej trochu selsky rozum, vetsinou to dost pomuze, nehledej v tom neco co tam neni
to masar: preci ho nebudu ucit ohmuv zakon, tuhle znalost predpokladam ve 4tem rocniku pred maturitou a u stavby ne uplne jednoducheho obvodu...asi se mylim. Cilem techhle rocnikovych praci je neco se naucit, ale moc to nevypada. No na tu dobu co je rozjete to vlakno...ale nebudu to resit, od toho tady nejsem