Jak odstranit plombu (štítek) bez poškození

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PotPalo

#46 Příspěvek od PotPalo »

Kondenzátory marcon vo mne teda moc dôveru nevzbudzujú. Tuším som už mal nejaké skratované.

Klávesnica ide krásne rozobrať väčšou zahnutou pinzetou, použije sa ako páčidlo. Pozor aby kláves nevyletel, sú tam pružinky. Ako opravu treba jemne obrúsiť otrepy (hrany) na koncoch plastových stĺpikov, a stĺpiky natrieť najlepšie grafitom, skrátka ceruzkou. Keď sa tam dá olej alebo vazelína, tá spôsobí že zo stĺpika sa stane piest ktorý je uzatvorený, takže to buď nepôjde stlačiť, alebo... ten vzduch skrátka musí mať kadiaľ unikať a ísť aj naspäť.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
EKKAR

#47 Příspěvek od EKKAR »

Grafit špiní a protože je vodivej, může se dostat i někam, kde způsobí svody. Na mazání plastovejch kluznejch míst se mi osvědčil buď nastrouhanej parafín, nebo stejně nastrouhaný obyčejný tvrdý mýdlo. Obojí za sucha bez jakýhokoliv dalšího rozpouštědla. Strouhat se musí kolmo postaveným ostřím nože, aby vznikaly co nejjemnější hoblinky. Ještě se mi nestalo, aby mi z míst namazanejch mýdlovou nebo parafínovou vrstvou vznikly nějaký svody v elektronice ... A ani jeden materiál navíc není lepivej, takže se na ně nechytá nadbytečnej prach.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
PotPalo

#48 Příspěvek od PotPalo »

Mne parafín alebo mydlo moc klzké nepripadá, teda za sucha.
Ja som použil tú ceruzku, a už mi to roky funguje. Samozrejme treba ňou iba natrieť ten plast, nie aby tam boli hobliny alebo grafitový prach.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
EKKAR

#49 Příspěvek od EKKAR »

To není jenom moje zkušenost, suchej parafín nebo mýdlovej prach se používá ve spoustě průmyslovejch aplikací. Že ty něco neznáš ještě neznamená, že to neexistuje nebo nefunguje.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
lesana87

#50 Příspěvek od lesana87 »

Zrovna jsem otevřela krabici s elytama a ukrutnej smrad. Pachatele jsem našla snadno, není to poprvé. Jsou to elyty Marcon, asi z nich prosakuje elektrolyt či co, smrdí dost intenzivně. Takže už je nesbírám a postupně vyhazuju zapomenuté smraďochy. Teď jsem vyhodila oranžové CE-AF 220uF/25V.
judeware

#51 Příspěvek od judeware »

Kajícně se přiznávám, že já s nimi dosud problémy neměl, vybíral jsem je vždy z "lepší spotřebky" (japan AV technika, od pozdních 90. let), ale dám si na ně pozor. Taky jsem mnoho let vlastnil pouze Yfíka s rozsahem do 20µF a větší kondenzátory jsem testoval pouze odhadem, tj. vizuálně a pomocí yfícké logické sondy (C jsem vybil, přiložil hroty a poté čekal dokud nepřestane pískat, což činí, pokud soudí, že "měří" LOW; jiný C zaručeně zdravý, jsem pro srovnání podrobil stejnému testu a porovnával čas pískání). Teď mám k dispozici AVR tester a neproměřené C nikam nedávám.
Přílohy
Yf-3503.jpg
Můj starej kamarád (foto z internetu)
Můj starej kamarád (foto z internetu)
Odpovědět

Zpět na „Poradna“