Nejlepší selektivní herbicid na svlačec rolní?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
barnodaj

#16 Příspěvek od barnodaj »

Na pampelišky jsem bral roundup do velké injekční stříkačky, s dlouhou jehlou a dal dávku do kořene, to ji spolehlivě zahubilo.
eleferner

#17 Příspěvek od eleferner »

Pred tydnem jsem svlacec postrikal nejsilnejsi doporucenou davkou Bofixu. Zacal zloutnout, ale zatim si nejsem jisty, jestli skutecne chcipne, tj. vcetne korenu. Mozna to delame ve spatnou dobu? V navodu k Bofixu pisi, ze se ma aplikovat "v rustove fazi" plevele. To IMO znamena na jare, kdyz se teprve zacina roztahovat. Navic tady je uz mesic sucho, takze ani plevel neroste a jen se snazi prezit.
Cust

#18 Příspěvek od Cust »

dávka ×2
Celeron

#19 Příspěvek od Celeron »

Tak buď je ten Bofix vokradenej a nebo si na něj pampeliška už zvykla. Ono je otázka, co je víc jedovatý, jestli postřik, nebo to mlíko. :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
ransom

#20 Příspěvek od ransom »

V Sovětském Svazu z pampelišek vyráběli kaučuk...
Moje zkušenost s roundupem byla opakovaně taková, že svlačec zakrněl na jakousi bonsai velikosti asi tak H0, a postupně zase vyrazil.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
eleferner

#21 Příspěvek od eleferner »

Takze svlacec po tom Bofixu nakonec skutecne zdechnul a trava prezila. Trvalo to dele, nez doporucenych 14 dni, mozna kvuli suchu. Ale ted po destich uz svlacec hnije a mezi nim prorusta cerstva travicka.
pepik9

#22 Příspěvek od pepik9 »

witt

#23 Příspěvek od witt »

eleferner

#24 Příspěvek od eleferner »

Vida, Bofix obsahuje hned 2 z tech latek, Fluroxypyr a MCPA:

https://agromanualshop.cz/bofix-50ml/

Jak jsem psal vyse, skutecne zafungoval.
eleferner

#25 Příspěvek od eleferner »

Update po pul roce: svlacce jsem se sice zbavil, ale na vetsine mist ho letos nahradil jiny plevel, "ptačinec prostřední, stellaria media". Vzal jsem ho slabsi davkou Bofixu (40 ml na 3 l vody), tak jsem zvedavy, jak zabere. Pokud ptacinec chcipne, tak asi budu muset do uvolnenych ploch zaset cerstvou travu, aby ho pristi rok nenahradilo zase neco dalsiho...
Jenyk

#26 Příspěvek od Jenyk »

DICOTEX. Ten to zničí. Na chvíli. Kořeny přežijí a vrátí se to. Bohužel nic lepšího jsem nenašel.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“