Kultivátor Moutfield MS 07 nestartuje
Moderátor: Moderátoři
Kultivátor Moutfield MS 07 nestartuje
Doteď funguval dobře, ale po orání druhý den už nenastartoval.
Kontroloval jsem svíčku a přívod benzinu. Také jsem vstříkl benzín přímo do válce a za vzduchovou klapku karburátoru.
Vypadá to, že nehází jiskru ani po výměně za novou svíčku. (I když... řekl jsem nanželce aby podržela vysokonapěťový kablík a držela se kostry ... no a ona zaječela, že dostala ránu.)
Po opakování však jiskru na svíčce nevidím.
Tak jsem to rozebral, abych se dostal k drátům a magnetu. Kromě magneta vidím třípólový vypínač (bohužel jsem při odkrytování vytáhl z něho 2 přívody - jeden krajní zůstal. Pak tam vidím magneto, od kterého vidím vysokonapěťový kabel ke svíčce a ještě násuvný konektor, od kterého vede drát k vypínači a druhý k volně končícím drátu s jakýmsi válečkem v bužírce. Pak je tam nějaká kostka (kondenzátor ?), ke které vede drát od vypínače a druhý k průchodce do olejového prostoru. Tam je prý jakýsi vypínač, který prý vypne motor při převrácení či velkém náklonu = odtečení oleje. Oleje je tam dost, ten olejový spínač jsem zatím nevymontoval.
Když držím přívod ke svíčce a otáčím magnety v rotoru tak, aby se v magnetu indukovalo napětí, nic necítím.
Nevím si s tím rady. Je to závada na magnetu, na vypínači, na tom kondenzátoru, nebo na tom olejovém spínači. Nemá někdo schéma zapojení?
Prosím o pomoc a každou radu
Vyšrouboval jsem ten přívod do olejové nádrže, ale tekl z toho olej a nešlo to vytáhnout celé, někam dolů vedly nějaké drátky. Pomohlo by nějaké schémátko - kam co vede a k čemu to co je.
===================
Edit:
Asi to opravdu bude cívka magneta protože:
- vyndám svíčku
- všechno odpojím a nechám jen kabel ke svíčce
- otáčím rukou rotorem s magnety, tak by mělo být na přívodu ke svíčce nějaké napětí - není ... ani to nekope
----
Takže to musí být cívka (nebo přívod ke svíčce - ten mi nejde z cívky vyndat abych to prověřil.
Dá se to (cívka a vývod ke svíčce) asi nějak proměřit?
I ty necito! Jseš vůbec cejchovanej?zachranar píše:... no a ona zaječela, že dostala ránu.)...
Když držím přívod ke svíčce a otáčím magnety v rotoru tak, aby se v magnetu indukovalo napětí, nic necítím....
Všechno se dá proměřit. Vhodný je třeba ručkový voltmetr. A to otáčení magnety musí mít taky nějakou rychlost, aby tam byl ten "napnelismus"
Na modelářských elektronických zápalkách se silně nedoporučuje zkoušet zápalko bez svíčky. Prodlouží se vzdálenost přeskoku a proflákne to cívku.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Něco mají v Mountfieldu: Cívka zapalovacízachranar píše:...kde se dá cívka sehnat?
Díky
A něco třeba v HS Parts: Zapalování pro Čínské motorové sekačky
Nevím co za motor je na tom tvém kultivátoru, tak si vhodnost těch zapalování musíš zjistit sám. Případně si tam dohledat (nebo se doptat) náhradu podle rozměrů, nebo vzhledu toho originálního.