Naprogramování PIC16C54
Moderátor: Moderátoři
Naprogramování PIC16C54
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
K Elnecu jsou právě ty redukce nejbolavější místo, je to drahý, je jich moc pro hodně typů pouzder a tak si zájemci pořídí jen to co skutečně potřebují do výroby. Jednoho Elneca mám dokonce asi 400 m od baráku ale skončili jen na DIL a redukci na ATmega 328 SMD a spol.
Je to jednoduché a spolehlivé - stačí tvrdé drátky opatřené silikonovou bužírkou (nasunout).
Nevím, jestli můžu zaměnit F za C. O PICech vím prd, nic k nim nemám. A kvůli 1-2 kusům, co potřebuju, shánět nebo stavět programátor, případně prostředí, to se mě nechce. Stačí mi věci kolem Atmela A51 a AVR. Snad se tu někdo najde.Mahoney píše:A nemůže to být PIC16F54?
A ty umíš PIC16F54 napíct?
voitano, myslíš HW a SW redukce, nebo fyzická redukce pro programování SO18 na DIL18?
Link je odtialto: https://www.xeltek-cn.com/en/download.html
Zkusil jsem jak je to s PIC16V54 a PIC16F54 na Xeltec Superpro L+. Po výběru typu je to pro oba stejné, objeví se redukční tabulka na připojení DIL48 ZIF na plně zapojenou SOIC28 redukci. To znamená, že nejspíš oba PICy jsou programovány paralelně. Navíc tam není napsáno, jak se PIC v pouzdře SO18 do tý redukce SOIC28 vloží. Nejspíš to bude jako s EPROMkama, že se vkládají na doraz k spodním pinům DIL48 Superpra, tedy pin 24 a 25.
Před vlastním programováním vyskočí tabulka s ID0 až ID3, defaultně je všude nastaveno 0FFF. Pak tam je ještě povolení WTD en/dis, Code protect on/off a volba oscilátoru na LP, XT, HS a RC. V zapojení je krystal 20MHz, netuším, co zadat.
Eleferner, máš tušení jak to všecko nastavit?
Díky
Edit: Má pravdu, HS, kondenzátory 15 pF. Zvol DIL a těch pět drátů na ICSP si prostě vytáhni tak jak je to na té fotce, na nic to nemá vliv, zapojení je stejné, redukci nemusíš řešit (datasheet přiložen, zapojení pouzder je hned na začátku).