Li-ion clanok 14500 - nahla smrt

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

Li-ion clanok 14500 - nahla smrt

#1 Příspěvek od rnbw »

Mal som odlozene vnutornosti z nabijacej baterky, co niekomu vypadla na parkovisku a presiel som ju autom. Plasty boli nepouzitelne, ale fungovalo to, tak som to chcel do niecoho implantovat. Bol tam li-ion clanok 14500 (velkost AA). Vcera normalne svietila, potom som ju vypol a uz nezapol. Clanok preruseny 8O Ze by neskore nasledky nehody?
workhard
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od workhard »

Možná... Už jsem měl v ruce i Li-Ion článek z vysavače, který měl 4,3V s opačnou polaritou.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
feliz_navidad

#3 Příspěvek od feliz_navidad »

Má 14500 CID?
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Mozno mal. Bol to nejaky neoznaceny smejd, droty prispajkovane... Uz som to vyhodil (vlastne vymenil v odpade za dve AAA GP ReCyko+).

Pripojim k tomu zvysku nejaky iny li-ion clanok. Je tam nabijanie cez microUSB, indikator cervena/modra a 3 mody svietenia.
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Koupil jsem z china dva tyto články AA a vrazil do foťáku , zatím půl roku OK , nahradil jsem bílé enelopy . Z poslední české koupě vydržely něco přes rok . Ene už ne .
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Co hovori fotak na 8,4V namiesto 3V?
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Ale houby , to jsou ty články Lion AA s měničem na 1,5V a nabíjením na článku . Měl jsem zato , že píšeš o tom .
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Toto bol normalny 3,6V clanok velkosti 14500.
Valdano

#9 Příspěvek od Valdano »

Ty Li-Ionky AA s měničem na 1,5V a nabíjecím mikro USB konektorem na článku mám také. Měnič drží do poslední chvíle napětí co nejblíže 1,5V. Takže dle napětí na výstupu se nepozná jak moc je článek aktuálně vybitý. Až ke konci to mírně klesne a po chvíli elektronika v článku odběr z článku úplně odpojí a pak je na výstupu 0V. Po nabití nad určitou úroveň přes USB konektor je pak na výstupu článku napětí obnoveno. Když je plně nabitý článek odložen bez použití tak za cca 6 až 8 měsíců je díky vnitřní elektronice zas vybitý.
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Inu je to blbost , někdo dělal test na YT , možná Bekr , je tam i DS IO , jehož klidový proud je v řádu µA .
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“