Zajímavé nabídky na Aukru, Bazoši apod. 2

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
p32

#316 Příspěvek od p32 »

Tu výrobu tesláckého Multiboxu ZH 020 jsem asi nějak zaspal. Může sem někdo dát reálný odkaz na výrobu v Tesle ValMez nebo aspoň na muzeum, kde to opravdu je?
Zatím, co jsem hledal, tak reklama na to je jen na bazarech. Je to asi vyráběné v době u nás už existujících křížových šroubků do sádrokartonu a design je přímo profesionální.
HF_Tech

#317 Příspěvek od HF_Tech »

ransom píše:
houmr píše:Jestli to váží 435 kg, tak už jen cena šrotu je 20 tisíc.
Kde? To by bylo 46Kč za kilo. Za elektromotory a trafa se dává kolem 12.
Specifický druh šrotu se vykupuje i za cenu 50 000Kč/kg.
https://aukro.cz/plechovka-od-oleje-gar ... 7086027139
Před léty jsem toho zlikvidoval asi za čtvrt miliónu :roll:
EKKAR

#318 Příspěvek od EKKAR »

Víš jak - ona celkově TESLA zachrápala v době centrálně plánovanýho hospodaření, takže sice se vyvíjely "novinky", ale nikdo na ně nedal potřebný finance pro rozjetí sériový výroby, protože "to nebylo v plánu na tuhle ani budoucí pětiletku". A když už se vymyslelo něco opravdu zajímavýho, tenhle "nenaplánovanej" klacek pod nohy velice rychle zafungoval a z možnosti vyjet s něčím opravdu dobrým zůstalo pár desítek kousků nějaký ověřovací série, na kterou se podařilo na vedení a potom i na miniserstvu vyhádat pár set tisíc - a tím to taky skončilo. Na licenci od SGS-ATES nedalo miniserstvo peníze, tak holt se musely "tédéáčka" 2010 a 2020 obšlehnout jak to šlo reverzní inžinýringem, i když to znamenalo jejich zprasení. Stejně tak K-103 Delta nemohla mít digitální ladění s příslušnou stupnicí, protože pro ni nebyly přidělený devizy ani na nákup už hotovejch švábů a displejů natož na nějakej "vývoj" u nás (chápej samozřejmě obšlehnutí nějaký už známý konstrukce). ValMez na to dojel taky - když prostě jím produkovaná "plánovaná kvalita" přestala stačit i v "socka edition" fábiích Junior ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#319 Příspěvek od Lukas-Peca »

p32 píše:Tu výrobu tesláckého Multiboxu ZH 020 jsem asi nějak zaspal. Může sem někdo dát reálný odkaz na výrobu v Tesle ValMez nebo aspoň na muzeum, kde to opravdu je?
Zatím, co jsem hledal, tak reklama na to je jen na bazarech. Je to asi vyráběné v době u nás už existujících křížových šroubků do sádrokartonu a design je přímo profesionální.
Na střední jsme měli v jazykových učebnách něco dost podobného. Bedna a mechanika byly stejné, ale nemělo to reprák, naopak to mělo na panelu asi šestnáct tlačítek s ledkami. Každý student měl před sebou na lavici sluchátka s mikrofonem, připojená přes teslácký šroubovací pětikolík na rozvod natažený přes všechny lavice. Zřejmě studenti mohli poslouchat lekci z kazety a pak mohl učitel poslouchat zpět každého studenta zvlášť a případně jeho řeč nahrát a pustit mu ji zpět, aby slyšel svoje chyby. Samozřejmě se to vůbec nepoužívalo, nikdy jsem to neviděl zaplé. Nejspíš to byla taky Tesla Valmez.
EKKAR

#320 Příspěvek od EKKAR »

My měli v jazykovce navzájem svislýma mezistěnama oddělený lamino-dřevotřískový boxy, v každým v desce zapuštěnej magič - PRAVDĚPODOBNĚ to byl B-57c (podle oldradio.cz) určenej právě do jazykovek - a k tomu nějaký monofonní sluchátka ARF cosi, ty sluchátka sice fungovaly, ale magiče ne, vůbec do nich nešla šťáva, neměl jsem možnost to zkoumat blíž, do jazykovky nás vždycky vyučující pouštěla až sama dávno po zvonění, když se jí uráčilo dojít z kabinetu/sborovny. Kvůli tomu magiči v desce se tam nedal ani pořádně položit sešit - přes to jsme tam museli pravidelně psát diktáty právě přes sluchátka pouštěný "souškočitelkou" z jejího "velitelskýho" magneťáku ... Jo, to se psala polovina 80.let ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
samec

#321 Příspěvek od samec »

EKKAR

#322 Příspěvek od EKKAR »

Sorry hop jako, komanč pop to tenkrát rozhodně nebyl - to spíš "gvárďíja márš" ...
martinkopp

#323 Příspěvek od martinkopp »

Tesla VM vyráběla kromě obligátních repráků kde co. Lékařskými ultrazvuky počínaje, elektrovybavením armádních vozidel konče. A jsem si jist že většinu z toho EKKAR nikdy neviděl :-)
ZVUK2000

#324 Příspěvek od ZVUK2000 »

Jen pro upřesnění Tesla VM spoustu repráků, mikrofony, sluchátka nevyráběla ve Valmezu :D
dvorak

#325 Příspěvek od dvorak »

Chtěl jsem na Aukru využít výhodnou nabídku Kup teď, ale to musí být prostřednictvím platby přes Aukro, kde se mám zaregistrovat. Není v tom nějaké úskalí ? Děkuji.
ferdislav

#326 Příspěvek od ferdislav »

Prostě odesles platbu,ta přijde na Aukro a až si to vyzvedneš,tak Aukru potvrdis že je vše ok a ono pošle platbu prodejci. Žádná změna pro tebe,jen musíš mít v profilu svoje číslo účtu.
HF_Tech

#327 Příspěvek od HF_Tech »

Žadné číslo účtu nezadává. Musí mít regisraci, kde má svoji adresu, email a telefonní číslo, které si aukro ověří přes SMS. Po odklapnutí kup teď a zadání způsobu dopravy, to vyhodí číslo účtu a variabilní symbol pro platbu na aukro účet. Kopii s QR kódem to pošle na tvůj email. Ten se zaplatí normálním převodem nebo přes platební bránu. Aukro pak vygeneruje prodávajícími kód pro zásilkovnu nebo balíkovnu a ten balík odešle.
Jak balík přijde, tak přijde email, kde jenom potvrdíš, že je vše v pořádku a aukro připíše peníze na účet prodávajícího.
Jako kupující údaje o svém účtu nikam nezadáváš. Jediné, co musíš mít správně variabilní symbol u platby.
dvorak

#328 Příspěvek od dvorak »

Tomu rozumím, ale já jsem na Aukru již několik let již registrován, proč to chtějí znovu?
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#329 Příspěvek od Hubert_79 »

A když se přihlásíš tak to taky nejde?
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
dvorak

#330 Příspěvek od dvorak »

Ano, po přihlášení a následném Kup teď to funguje. Díky.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“