Jakou koupit myčku
Moderátor: Moderátoři
Jakou koupit myčku
A kutilmile - nelituju tě
-
petrfilipi
Před to procházkou se na to mrkni na internet a dej si rovnou nějaký min-max limit. Já když se šel podívat na myčku Bosch a viděl jsem u ní v reálu provedení ovládacího knoflíku, tak jsem jen zjistil, že od Bosch už nikdy nic kupovat nebudu. Nakonec jsem po výběru asi z pěti skončil u BEKO, ale i u nich byly některé typy pro výběr nevhodné. Tzn. na značku se už nekoukej, spíše na cenu ND. Někteří výrobci umí i u ND za 500 Kč nasadit cenu x krát větší a přitom jde u stejný ND jak do těch levných.
U myčky bych spíše doporučoval ověřit, jak se otevírá, nahoře extra šuplík pro příbory, nastavitelnou výšku spodního i prostředního šuplíku a potom ovládání na panelu zpředu a ne na dvířkách nahoře. Další věc k posouzení je ovládání v češtině a displej s informacemi.
A nakonec si musíš uvědomit jednu důležitou věc - vybírat nakonec budeš sám a nadávat nebo chválit jen na sebe nebo sobě.
Při podobném nákupu vzdycky vydržím půl dne v kamenném krámě prolejzat vystavené, studovat rozmístění polic a přístupnost šuplíků u lednice, jestli a jak moc svítí displeje a kontrolky, jak překážejí rukojeti, jak se dají police a šuplíky vyndat při dveřích otevřených jen o 90°. Když jsme posledně vybírali myčku, bylo to podobné. Hlavně proto, že nestojí na podlaze ale na úrovni pracovní desky. Takže přístupnost vrchních košů a ovládání. Ke konci zbyly dvě designově shodné, prodávané za podobnou cenu pod dvěma různými značkami - Gorenje a Amica. Vyhrála Amica, kvůli jednomu detailu. Polovina horního ramene kromě pohybu v horizontální rovině ještě přes ozubený převod rotuje kolem své podélné osy a postřikuje tak všemi směry. Nevím jak obvyklá to je funkce, ale mně se líbila zásadně.