POZOR na podvodnou krabičku Cubee !

Solární technika, tepelná čerpadla, rekuperace, vzduchotechnika, klimatizace, ohřev TUV... prostě všechno, zač platíme, ačkoli bychom třeba ani nemuseli

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Valdano

#16 Příspěvek od Valdano »

Ano i osoby, kterým slušné jednání nic neříká, někdy vyhrávají. :wink:
danhard

#17 Příspěvek od danhard »

To mě neser, jednám s křivákama, který zapřou cokoli, co jsme si minulej den dohodli ?
Já jsem maximálně ten sprostej, ale vždy s nějakým důvodem.
3x to zkusím slušně, 3x mě podrazí, pak snad není důvod mu důvěřovat.
Valdano

#18 Příspěvek od Valdano »

A tím důvodem je pro vás v podstatě jakýkoli nesouhlas s vašimi názory bez ohledu na cokoli jiného. Nejste zřejmě schopen vyjádřit svůj nesouhlas vůči komukoli jinak než s použitím nadávek i když protistrana vůči vám žádné nadávky nepoužívá a nesnaží se vás ani podrážet. Asi považujete za podraz jakýkoli nesouhlas s vaším názorem. :roll:
danhard

#19 Příspěvek od danhard »

Ale zase to šlo někam stranou.

Ta krabička Cubee prostě nejde nastavit, aby byla užitečná !
když je obsluha baterie dražší, než to co se získá rozdílem tarïfů, tak je to jen další ztráta.

Mám to na každodením vyhodnocení FVE a značně mě to sere !
danhard

#20 Příspěvek od danhard »

Valdano píše:A tím důvodem je pro vás v podstatě jakýkoli nesouhlas s vašimi názory bez ohledu na cokoli jiného. Nejste zřejmě schopen vyjádřit svůj nesouhlas vůči komukoli jinak než s použitím nadávek i když protistrana vůči vám žádné nadávky nepoužívá a nesnaží se vás ani podrážet. Asi považujete za podraz jakýkoli nesouhlas s vaším názorem. :roll:
Jdi do prdele, když se to netýká technické části věci.
danhard

#21 Příspěvek od danhard »

Valdano píše:Možná máte Cubee jen nesprávně nakonfigurovanou a výsledkem je vámi zmíněný problém. Kontaktujte výrobce přes tento webový formulář, popište jim Vámi zmíněný problém a požádejte je o kontrolu správnosti konfigurace vaší Cubee a o pomoc s tím jak vhodnou úpravou konfigurace docílit toho, aby k tomu problému do budoucna již nedocházelo.
Firmu Cubee jsem kontaktoval hned druhý den, kdy jsem zjistil, že nám řádí na naší FVE.
Ptal jsem se proč a zjistil jsem, že protože je to podle jeich parametrů výhodné, parametr výhodnosti využití baterie je nastaven firmou Cubee na 1,50Kč pro všechny, uživatel si ho může změnit, ale za 3 měsíce bojů se samosprávou SVJ se mi to nepodařilo !
Tolik asi k tomu, 🤐 Voldano.
Naposledy upravil(a) danhard dne 27 dub 2025, 03:45, celkem upraveno 1 x.
danhard

#22 Příspěvek od danhard »

Jde o ten zásadní problém, využití baterie nabitím ze sítě krabičkou Cubee je dražší, než nabití solárním panelem a to tak, že je to ztrátové ve vešech směrech.
Prostě ta baterie není perpetum mobile a Cubee s tím vůbec nepočítá.
Výsledek je, že to podstatně zkrátí životnost baterie, ale to se dozvíte až po pár letch.
danhard

#23 Příspěvek od danhard »

Valdano píše:A tím důvodem je pro vás v podstatě jakýkoli nesouhlas s vašimi názory bez ohledu na cokoli jiného. Nejste zřejmě schopen vyjádřit svůj nesouhlas vůči komukoli jinak než s použitím nadávek i když protistrana vůči vám žádné nadávky nepoužívá a nesnaží se vás ani podrážet. Asi považujete za podraz jakýkoli nesouhlas s vaším názorem. :roll:
Ano, značně mě to sere, když tu chci vyjádřit kvalifikovaný postoj k nějaké věci, když se do toho sere nějaké hovado s poznámkami, a nemáte to špatně nastavené ?
Samozřejmě mám celou problematiku dostatečně nastudovanou, jsem seznámen s chybami provedení, mám v tom smeru letité zkušenosti a tak mě sere, když se mi tu do výchovného monologu sere nějakej šťoura.
Nejsem neomylný a proto dávám věci k posouzení.
Bohužel hovado typu Valdano reálný tok informací kurví.
Valdano

#24 Příspěvek od Valdano »

Dalo by se to vyjádřit i slušně a bez nadávek, ale to vy prostě neumíte. Svým vyjadřováním jen zbytečně dehonestujete svoje vlastní znalosti i zkušenosti. :roll:
Naposledy upravil(a) Valdano dne 27 dub 2025, 04:32, celkem upraveno 1 x.
danhard

#25 Příspěvek od danhard »

Samozřejmě, slušně jsem se všemi začal, i zde, jde o technický problém, nevím, proč jste sem míchal právníka ?
V podstatě jde ale o to, že FVE není žádné perpetum momile, abyste nastavením něčeho dosáhli a že když ho budete používat s pevným tarifem, tak dosáhnetestejných, nebo lepších výsledků, než s podvodníky ve spotovém režimu.
A když se mě takovej borec ptal (Jiří Turner-Cubee), jak jsem to zjistil, tak jsem mu řekl, že jsem to spočítal.
A on mi řekl: a to si myslíte, že jste chatřejší, než těch 6 inženýrů, co mi to programuje ?
Tehdy jsem mu neodpověděl, ale jsem jsi tím jistý :D
danhard

#26 Příspěvek od danhard »

Moje zkušenosti můžu dehonestovat dle libosti, pokud máte zájem, tak se můžete přiučit, pokud chcete moralizovat, tak jděte do prdele.
Přiďte na návštěvu, natluču Vám berlí :lol:
Naposledy upravil(a) danhard dne 27 dub 2025, 04:44, celkem upraveno 1 x.
Valdano

#27 Příspěvek od Valdano »

danhard píše:Samozřejmě, slušně jsem se všemi začal, i zde, jde o technický problém, nevím, proč jste sem míchal právníka?
Jednoduše proto, že jste na začátku neuvedl, že spor už je vyřešen a vyznívalo to tak, že máte stále spor vůči výrobci, a proto jsem navrhl řešit to přes právníka pokud se jedná o podvod což ostatně vyznívá i z názvu předmětu tohoto tématu.
danhard

#28 Příspěvek od danhard »

Samozřejmě, proti výrobci mám spor stále, jsou to podvodníci, jinak se to nazvat nedá.

V baráku jsem to částečně vyřešil, ale kdy se Cubee zbavíme, je ve hvězdách.

Vymyslel jsem na začátku takový jednoduchý systém, společné odběrné místo SOM, tarifikaci jako rodiný dům D25d a topení do vody na přetoky (jen jako, aby to tam bylo kvůli tarifu).

A každej se do toho sere a přivede mi s Cubee lišku do kurníku :roll:
danhard

#29 Příspěvek od danhard »

Měli bysme se vrátit k tématu, jak funguje baterie a co stojí její provoz ?

Katalogové údaje jsou 5000 cyklů při vybití 80% proudem 0.2CA
Životnost se počítá jako pokles kapacity na 60%.

Takovou baterií proženem za její život 5000x(20+12)x0.5=80MWh
Při ceně 200kKč nás přijde 1kWh baterií na 2.50Kč, ztráty jsou 10%, z 5kč/kWh to je 50 haléřů.

To je tak minimum na provoz baterie.

Cubee má nastaveno 1.50Kč celkem, něco tu nehraje.
Pokud budu šetřit "za každou cenu" tak vyprodukuji ztrátu.
Valdano

#30 Příspěvek od Valdano »

danhard píše:Řešení s Enerspot a Cubee vzniklo narychlo v lednu, abychom splnili zákonnou povinnost mít smlouvu na přetoky.

A každej se do toho sere a přivede mi s Cubee lišku do kurníku
To jako, že to neschvalovalo SVJ a někdo to udělal bez schválení?

Jestli jsem to správně pochopil tak to, že je to nevýhodné jste zjistil až poté co to bylo zprovozněno. Pokud nebyli členové SVJ seznámení předem o dané skutečnosti tak to zřejmě znamená, že buď výrobce nebo poskytovatel zamlčel údaje nebo nesprávnými údaji uvedl SVJ v omyl a až to začalo fungovat jak zmiňujete tak jste na to přišel. To by znamenalo podvodné jednání i když se jedná o technické pozadí té záležitosti. Pokud by tím podvodným jednáním došlo k souhrnné újmě 10000 Kč nebo vyšší tak už by šlo o trestný čin podvodu dle §209 trestního zákoníku.
Odpovědět

Zpět na „Energie a energetika v domácnosti“