Phlips AQ 5150 - nekvalitní přednes, ve sluchátkách OK
Moderátor: Moderátoři
Phlips AQ 5150 - nekvalitní přednes, ve sluchátkách OK
Ještě doplním, že po zapojení L a P repráku solo je rovněž reprodukce dobrá.
https://www.reeltoreel.nl/Philips-repair-database.html píše:MODEL: AQ5150
SYMPTOM: Tuning is OK, but distorted sound with bass tone on radio
CURE: Check C16.
Sluchátkový výstup je zapojený klasicky - konektor s rozpínacími kontakty, které odpojí reproduktory. Nic víc.dvorak píše:Možná by pomohlo schéma, kde bude zapojeni sluchátkového výstupu.
Problém bude v blokování napájení - odběr sluchátek to ani necítí, odběr s jedním reproduktorem to ještě zvládá, ale odběr s oběma (navíc při zdůrazněných basech) už způsobuje tak velký pokles napětí na tom elektrolytu, že to začne zkreslovat, ať už v důsledku změn pracovního bodu konců, nebo jejich rozkmitání.
Ten kondenzátor C16 - 10 mikroF- jsem vyměnil, ale vliv to bohužel nemá.
Navíc jsem si trochu rozhodil stereo příjem. Tato část tišťáku je mimochodem zespodu "zašpiněna" jakousi černou barvou(saze), kterou jsem musel částečně odstranit - setřít. Nějak to souvisí ?
Na schématu nemůžu přečíst hodnotu filtračního kondíku napájení koncového zesilovače (že by 470 µF?), podle mě ztratil kapacitu, nebo se mu zvýšil ESR.
Přece jen je rozdíl mezi odběrovými kopanci při zátěži 32 Ω a 8 Ω. Ty musí ten kondík dokrmit. A podobně se může projevovat i filtrace pracovního bodu koncových zesilovačů (BIAS), bývá 47 až 220 µF.
Jestli je tam LA4227, tak jde o ty dva elektrolyty připojené k pinům 1 a 12 (jsou proti sobě na konci s výřezem). Pozici ti neřeknu, nemám tak čitelné schéma. Ale, jestli tam je 1000 µF, asi jsi na správné adrese.
Poslední možnost by pak byl napálený koncák, ale nevidím důvod, proč by jeden vadný konec měl vliv i na druhý, když připojíš oba reproduktory. Takže koncák bude patrně v pořádku.