Krokosvorky

3D tiskárny

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
hajeklubos

Krokosvorky

#1 Příspěvek od hajeklubos »

Musel jsem namalovat 3D kryty na krokosvorky pro autobaterku.
Vypadá to lépe a neklouže to v prstech na rozdíl od bužírky. Jestli má někdo zájem mohu dát xxx.stl. Abych si zbytečně netrhal roucho.
Luboš
Přílohy
krokosvorky.JPG
krokosvorky.JPG
hajeklubos

#2 Příspěvek od hajeklubos »

Zjistil jsem, že některé krokosvorky na šňůrách nekrokosvorkují, bužírky jsou tvrdé jako kámen. Namaloval jsem nové kryty. Plech je třeba před nalisováním svěrákem někde uštípnout, někde přihnout. Jak dá rozum. Tisknu v HD s límcem po 4párech aby se to nekácelo. Před dekompresí je třeba smazat „transportní“ koncovku .txt. Jde o soubor stl v 7z. Kryty jsou dva každý má jinou šachtu aby to nepraskalo. Rastr který zanecháva obyč 3D tisk je ku prospěchu. Neklouže to v prstech.
Luboš
Přílohy
KrokoMini.JPG
KrokoMini.JPG
KrokoMini2.stl.7z.txt
(235.43 KiB) Staženo 69 x
KrokoMini1A.stl.7z.txt
(237.17 KiB) Staženo 77 x
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

Jo, ty krokosvorky stojej za starou bačkoru. Mě sice netvrdnou bužírky ale přes bužírky nejde krokosvorka stisknout, stále se v bužírce otáčí a smeká.
To co jsi vytvořil je dobrý, ale občas je potřeba aby byla izolovaná i kleština, podobně jako to bylo s původní bužírkou.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
hajeklubos

#4 Příspěvek od hajeklubos »

Na izolovanou svorku jsem použil neizolovanou krokosvorku z Lidlu za pár čudlíků. Ta je o trochu větší. 3D svorka není taková lakýrka jako Fluke ale mě to stačí a v podstatě to nic nestálo. Teď to můžu mrskat jako Baťa cvičky. Je třeba výtisk postrašit pilníkem v díře a sedí to na desetiny. Stl se trochu nafouklo každou dodatečnou úpravou, tak to má asi 2Mb. Tak jedině přes SZ.
Luboš
Přílohy
KrokoMidi.png
KrokoMidi.png
KrokoMidi.JPG
KrokoMidi.JPG
hajeklubos

#5 Příspěvek od hajeklubos »

Jenom taková shoda okolností. Kaufland nyní (5 2025) prodává sadu 80ks krokosvorek Parkside á 1Kč/ks. Nekup to za ty peníze. Budou použitelné i na kryty PLA. Kroko definitivně pořešeno.
Luboš
Přílohy
KrokoParkside.JPG
KrokoParkside.JPG
kovka

#6 Příspěvek od kovka »

Pro nenáročné použití používám
https://www.hadex.cz/hledat/?search=d240
Odpovědět

Zpět na „3D tisk“