Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 5

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
PotPalo

#166 Příspěvek od PotPalo »

Možno si do krovia odskočil jej majiteľ.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
rnbw

#167 Příspěvek od rnbw »

Alebo bol prave v kontajneri.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od RayeR »

Mela sklopena riditka dolu k telu, kdyby tam s ni nekdo prijel, tak by asi byla v prime poloze...

BTW obcas sem videl, ze bezdaci unesou nakou mestskou kolobezku Lime/etc., zlikvidujou GPS/GSM modul, vyberou baterku a vrak se pak vali nekde pod mostem v nakem bordelisti nebo to hodi taky k cerveny. Ale tohle byla naka civilni kolobezka, o neco mensi, cerna, zrovna sem bezel neco vyrizovat, tak jsem se nemohl zdrzovat...
PotPalo

#169 Příspěvek od PotPalo »

Buď rád, aspoň nevyhoríš. Ktovie aký šmejd to bol.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
dvorak

#170 Příspěvek od dvorak »

U nás to je se SD nyní dost komplikované, procházet se a něco vybírat nebo dokonce si odnést prakticky nemožné, závora dovnitř i ven, pokud tam vejdu, hned se na mne sesypou, co nesu a dovedou mne až k místu odevzdání.. Zlaté doby našeho SD jsoz zřejmě pryč.
rnbw

#171 Příspěvek od rnbw »

V kontajneri na plast som nasiel vysavac Karcher WD4. Vyzeral zanovne (az na kabel), ale mal ulamane spony drziace dokopy vrch a spodok. Teraz pozeram, ze plastove nahradne diely su dostupne a za normalne ceny. Ak tam zajtra este bude, tak ho zoberiem a zistim, ci funguje motor.
Celeron

#172 Příspěvek od Celeron »

Jestli budeš měnit šňůru, tak si užiješ. Protože na WD3 dávaj jen 4 m šňůru se kterou bylo luxování pakárna, tak jsem ji nahradil 7 m flexovkou. Znamená to rozebrat skoro do mrtí a pak to poskládat... No hrozný, stále se někde něco uvolňuje, posouvá, dráty lezou kam nemaj. Ta WD4 bude vevnitř nejspíš podobnej zmršenej systém.
Karchery jsem měl na stole 4 ks různých typů a čím novější, tím zmršenější. Tři z nich měly konečnou, rozlítlo se vnitřní kolo turbíny. Jedna se šprajcla tak, že se spálil motor. Nemá cenu shánět a měnit i když v česku alternativní motory s turbínou k sehnání jsou.https://www.elektro-motory.cz/karcher-c3014/
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rnbw

#173 Příspěvek od rnbw »

Kabel vyzeral zle a uz mal menenu vidlicu. Tak dufam, ze je zly kabel a motor bude OK. Ked nie, tak to zase vyhodim :D

V minulej budove bol T12/1, ale nejaky stary typ - zlty a bol aj na mokre vysavanie. Kabel mal 12m. Teraz sa predava sedy a ten je len suchy a ma mensi vykon.
rnbw

#174 Příspěvek od rnbw »

Tak vysavac mam. Zapojil som do zasuvky a zapol - nic. Rozobral som (islo to jednoducho), premeral kabel - OK, vypinac - OK, motor - OK. Zapojil som znovu a fungoval. Takze asi polamany kabel (tisickrat prekruteny = musela to pouzivat zena), ktory este v spravnej polohe funguje. Vidlicu zjavne menil znaly clovek, lebo su na vodicoch nalisovane dutinky.

Nemal som viac casu na skusanie, ale motor mal dobry zvuk a nesmrdel, takze to vyzera dobre.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od RayeR »

Se muzes podivat kolik ti zbyva z uhliku, kdyz uz to mas rozebrane...
rnbw

#176 Příspěvek od rnbw »

Motor je cinsky KingClean DW-Pca22 214064L. Pohladom cez diery na drziakoch uhlikov je ich tam este dost - aj 2 cm.

Podla datumovky na plastovych vyliskoch je vysavac vyrobeny najskor v roku 2021.

Pre spravne nasadenie vrchneho krytu je potrebne otocny vypinac vytiahnut z hmatnika a hmatnik vylupnut z vrchneho krytu. Vypinac a droty k nemu usadit do spravnej polohy, nasadit vrchny kryt a hmatnik vlozit az nakoniec. Inak je problem dostat kryt do spravnej polohy a hrozi poskodenie kablov.
ransom

#177 Příspěvek od ransom »

Ze SD zrovna ne, ale ze zpustlého areálu jsem se svolením pana ředitele dotáhl dva staré deony a dva zajímavé přístroje.
Z deonů budou k mání motorky s převodovkami (tradičně vyteklými) od automatického natahování střadače. Kdyby to někdo chtěl, nepotřebuju je.
Ty přístroje jsem předběžně identifikoval jako (asi) čítače k průtokoměru na mlíko. Jsou v nich po čtyřech kusech velký digitrony o velikosti znaků kolem 30mm. Zatím jsem ale nekoukal dovnitř.

https://photos.app.goo.gl/p7trFwuRTbGgtqWp6
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
konosuke

#178 Příspěvek od konosuke »

35 let po sametový kalamitě se přehrabujem v odpadcích, veteši fakt dobré...
ale co ! máme hentu svobodu a ta něco stoji že jo
Samsung home cinema system HT-D8120 myslil jsem že nahradí vysloužilý CD-P
ale kděže, displej svítí šuplet vysouvá a to je asi vše co umí, čekatel na SD.
(za flašu tokaje z místního Lidlu je váš)
Přílohy
sam.jpg
sam.jpg
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
ransom

#179 Příspěvek od ransom »

To nemá s dobou po převratu vůbec nic do činění. Koneckonců pamatuju velice dobře pražské železné neděle v sedmdesátých a osmdesátých letech, kdy kutilové a radioamatéři pořádali nájezdy na hromady bordelu vyneseného před domy na ulice. Přetahovali se o každej kousek elektrošrotu a přímo na ulici rozebírali staré televizory a rádia, a honem to tahali do svých tajných skrýší. Sám jsem se na podobném materiálu učil, a divil se, co všecko mi ty první pokusy vyváděly. Když třetina těch součástí byla vadných a neměl jsem ještě žádnou diagnostickou pomůcku.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
konosuke

#180 Příspěvek od konosuke »

Ve velkých městech to možné bylo, sloužil jsem vlasti v Práglu
a pamatuji se...jo tehda starou čb televku vykoupili v krámu
protiúčtem za barevku, i tak se hospodařilo. (nebo na ND a pokusy
jaks uvedl)
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“