Whirlpool FL5103 - kvapka voda z nasypky a hnije predok
Moderátor: Moderátoři
Whirlpool FL5103 - kvapka voda z nasypky a hnije predok
Vytiahol som naypku a pozeral, ako tecie voda - a ona skutocne najviac tecie na kraji - bez nasypky aj rovno von. Podla mna je ten napustaci system plny sajrajtu - ale ked som zvonku skusal pichat do tych otvorov na vodu, tak nie su upchate... Bude to tym?
Ale zacalo niekde nieco tiect, tak som pracku rozobral a zistil, ze to tecie z manzety. Nasiel som v nej trhlinu, takze cakam kym pride nova.
Ked som to uz mal rozobrate, tak som vybral cely diel nasypky, vlozil do pekaca tryskami dolu a zasypal kyselinou citronovou. Vodu som nedolieval - nejaka tam zostala a nechcel som zbytocne kyselinu riedit. Ked to prestalo sumiet, dolial som vodu, aby boli trysky pod hladinou, dosypal dalsiu kyselinu a nechal cely den. Teraz som to namontoval a zda sa, ze problem to vyriesilo - voda tecie aj so zadnych trysiek a z nasypky uz nic nekvapka.
Filter cerpadla nesiel vytiahnut a otocny kruzok, ktory sluzi ako zapadka aj rukovat, mi zostal v ruke. Tak som to musel vytiahnut kliestami. Vycistil som to kyselinou citronovou a tiez "dieru", kam sa filter vklada. Po zlozeni to mierne tecie. Pri minulej vymene to tieklo tiez, ale asi menej. Po nejakej dobe to prestalo.
Gumove tesnenie nie je poskodene ani tvrde. Kupim novy filter, snad to vyriesi problem.