sháním měřící hroty

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
VASEK_W

#46 Příspěvek od VASEK_W »

Také jsem si pro zajímavost objednal tu sadu měřicích kablíků co na ní dával odkaz ACDC.

Kladem jsou ohebné kablíky.

Zápory: ostré hroty jsou tak "ostré", že při zatlačení axiálně mimo osu hrotu se ty š.p.i.č.i.č.k.y ohnou. Musel jsem to napsat takto, protože až moc aktivní cenzor, a fakt nevím proč, to scenzoroval na toto, viz: špičičky
Výrobcem uváděný vodič AWG18, což je průměr 1mm a průřez 0,82mm² je silně poddimenzovaný ohledně uváděného proudu 25A !!! Takže toto raději vůbec nezkoušejte, a končete s měřením proudů raději tak do deseti ampér, a to jen krátkodobě.
Až někomu shoří, nebo se přetrhnou, tak dejte prosím vědět, kolik je ve skutečnosti uvnitř drátků a z jakého materiálu.
Děkuji.

Jinak jsem to zběžně vyzkoušel na poměrně stísněné destičce v kombinaci THT a smd, a také i na normální smd desce a díky ostrosti hrotů se s nimi nechá poměrně dobře měřit.

Vašek
Spiral

#47 Příspěvek od Spiral »

Ahoj,
měřit cca 25A předpokládám na multimetru sadou kablíků je známka punku.
Na měření proudu jsou jiné metody.
Na měření napětí bych hledal pozlacený hrot..., ale v hobby bych to asi neřešil...
Jak často měříte proud a čím?
bu2520

#48 Příspěvek od bu2520 »

Potvrzuji špičky se při silnějším záběru ohnou, ale jdou narovnat zpět a neulomí se, na měření větších proudů se to nehodí, ovšem multimetr napřímo nepovažuji za dobrý nápad pro měření proudů nad 5A , tam je ovlivnění mnoha faktory a přijde mi výhodnější klešťák nebo proudová sonda.
Tak snad co mi u těch šňůr dost vadí je ta dlouhá neizolovaná část, tam je to o strach si "nekřísnout" ještě jsem na ně tu smršťovačku nedal tak si koleduju. Ale jinak ujdou, asi objednám další.
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“