Měniče Traco Power
Moderátor: Moderátoři
Měniče Traco Power
Potřebuju z +5V udělat symetrických ±15V pro operáky. Zajímá mě hlavně jejich emg vyzařování a jak "čistý" mají výstupní napětí.
Díky.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Díky za úsporu práce.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Trafo do PLC má velké rozptylové pole a tedy malou účinnost, velkou změnu napětí při různém zatížení, takže stablíky budou pracovat s velkým spádem napětí a tím dojde k tvorbě tepla a poklesu už tak nevalné účinnosti.
Na druhou stranu, pokud je to blbina v jednom vyrobeném kuse a vše máš v šuplíku, tak proč ne.
Desky se vyráběly od r. 1999 do r. 2012 a opravovali se u výrobce snad do konce roku 2018.
Naprosto náhodně se stávalo,že ten měnič vysadil a kontrolní LED 12V OK na výstupu zhasla.Po restartu desky zas naskočil.Jel jsem několikrát v pátek odpoledne 200km kvůli tomu na servis. Když byla deska nová šlo to,ale po cca +10letech trvalého provozu 24/7 se tohle stávalo často.
Když výrobce nasadil jiný typ TRACO měniče ,tak občas odešel taky.
Určitě to nění špatná věc,ale počítej s tím,že to může být zdroj poruch,kord pokud to běží 24/7. Mít jistotu ,tak určitě ho hodně předimenzuj ,pokud chceš ,aby to vydrželo.Cena bude určitě vyšší beztak.
- martinkopp