Jaké máte zkušenosti se Zásilkovnou

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tomasjedno

#181 Příspěvek od tomasjedno »

Píše o call centru jedné zásilkové společnosti a o více poškozených společnostech. V obou uváděných lokalitách (Peškova, Novosedlické nám.) jsou instalovány Alzaboxy i Z-Boxy a oboje využívá více společností (např. Balíkovna nebo GLS používá i Alzaboxy), takže to není v rozporu.
Valdano

#182 Příspěvek od Valdano »

V tom článku je mapa s odkazem na konkrétní PPL PARCELBOX. Ty ostatní boxy jsou od toho odkazu více vzdálené. Data k tomu PPL boxu jsou dle mého názoru přístupná v rámci interního systému PPL dostupného přes call centra PPL. Takže zřejmě jde o PPL.
Na případu začali kriminalisté z ústecké hospodářské kriminálky pracovat vloni na podzim poté, co se jedna z přepravních společností obrátila na policisty a podala trestní oznámení. V něm uvedla, že se jí ztrácejí zásilky dopravované do výdejních boxů...

Policisté postupně zjistili, že hybnou silou celé skupiny byl odsouzený muž, který si odpykával šestiletý trest za podvod v jedné z věznic. Namísto toho, aby se tu napravil, zneužil možnosti pracovat jako zaměstnanec call centra, které jedna z přepravních společností provozuje přímo v areálu věznice.

Během své směny měl přístup do zákaznického systému přepravní společnosti. V systému vyhledával konkrétní zásilky, nejčastěji ty, u kterých předpokládal, že obsahují cenné zboží, jako jsou mobilní telefony, notebooky, kosmetika nebo značkové oblečení. Z databáze neoprávněně získával adresy výdejních míst i bezpečnostní PIN kódy...
tomasjedno

#183 Příspěvek od tomasjedno »

Valdano píše:V tom článku je mapa s odkazem na konkrétní PPL PARCELBOX. Ty ostatní boxy jsou od toho odkazu více vzdálené.
Jo, přes ulici. Alzabox, Z-Box, GLS-Box a OneBox. A to si myslíš, že si novináři dali tu práci s identifikací konkrétního napadeného boxu a nepochlubili se?
Valdano

#184 Příspěvek od Valdano »

Samozřejmě. Ten novinář to udělal vyčůraně tak, aby ho případně PPL nezažalovalo. Udělal to nepřímo jen označením toho PPL boxu na mapce v tom článku a když tak se může vždy ohradit, že to byl přece jen příklad a nic víc, ale podle mého názoru je naprosto jasné, že zaměstnavatelem toho mukla v call centru ve věznici bylo PPL i když to PPL nikdy nepřizná. Mají se holt za co stydět. :twisted:
tomasjedno

#185 Příspěvek od tomasjedno »

Já mám zase zkušenost, že když novinář jen naznačuje, tak se jedná o čirou spekulaci bez reálného podkladu. Na PPL mi to nesedí - jejich boxy pokud vím nikdo jiný nepoužívá, takže by se to týkalo jen jedné dopravní společnosti, a oni tam píší o několika.
lesana87

#186 Příspěvek od lesana87 »

Nechápu, jak se může k PINu dostat někdo jiný než adresát, to ten PIN ztrácí smysl.
Pikofarad

#187 Příspěvek od Pikofarad »

Zásilkovna mi už pátý den doručuje do boxu a pořád se ji to nedaří.Prý to musí přesměrovat do 3km vzdálené prodejny.V poslední době její služby stojí za 💩Vydělávají miliardy a nejsou schopni rozšířit kapacitu boxů :evil:
Celeron

#188 Příspěvek od Celeron »

Je to čistokrevná hrůza. V pátek mi Danhard něco poslal Zásilkovnou. Ještě dnes ráno, tedy úterý, to psalo, že " zásilka dorazila na depo Praha Štěrboholy". Před pár minutama se to změnilo, že "zásilka je na cestě na expediční depo Hradec Králové-Březhrad". To znamená, že ke mě dorazí nejdřív zítra odpoledne. Možná... Kde jsou ty časy, co to zvládali za 24 hodin. :roll:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Pikofarad

#189 Příspěvek od Pikofarad »

Zdražili a zkvalitnili🤣🤣Budeš se déle těšit na balíček.A podle recenzí na facebooku je nespokojených čím dál víc
tomasjedno

#190 Příspěvek od tomasjedno »

Celeron píše:"zásilka je na cestě na expediční depo Hradec Králové-Březhrad". To znamená, že ke mě dorazí nejdřív zítra odpoledne.
Optimisto. Mně tu zásilku z doručovacího depa do výdejního místa doručovali 5 dní (9.-14.5.).
Celeron

#191 Příspěvek od Celeron »

tomasjedno píše:Optimisto. Mně tu zásilku z doručovacího depa do výdejního místa doručovali 5 dní (9.-14.5.).
Psal jsem "Možná..." :roll:
Jirka

Celeron

#192 Příspěvek od Celeron »

Tak Zásilkovna dorazila. Stěžoval jsem si výdejci a on mi řekl, že ve Štěeboholským depu je asi 14 dní nějakej velkej problém s technologií a že to má ještě nějakou dobu trvat než to bude v cajku.
Jirka

luigi11

#193 Příspěvek od luigi11 »

Nevím, jestli bude chyba v depu Štěrboholy. Moje poslední zásilka:
19.5. 17:35 Přijata zásilka na depu Štěrboholy.
20.5. 07:34 Zásilka na depu Břeclav.
20.5. 12:50 Připravena k vyzvednutí Dubňany (u Hodonína).
Možná mám kliku, ale opravdu zásilkovna vždycky do max. 48 hodin, většinou i dřív.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#194 Příspěvek od Hubert_79 »

Celeron píše:že ve Štěeboholským depu je asi 14 dní nějakej velkej problém s technologií a že to má ještě nějakou dobu trvat než to bude v cajku.
Což tě jako platícího zákazníka nemusí zajímat, že.
luigi11
Tam jsi měl "kliku" v tom, že zásilka šla přes jedno depo.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
dvorak

#195 Příspěvek od dvorak »

Zásilkovna mi již 2 měsíce dluží 89 Kč za nerealizovanou zásilku. Také se mi nelíbí 10-ti denní lhůta pro zasláné peněz na účet při odeslání na dobírku. Z jakého důvodu ?
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“