VIPER26
Moderátor: Moderátoři
VIPER26
V datashitu je uvedeno referenční napětí na FB 3.3V a ve vzorových schématech je tam vždycky vyrobeno jen odporovým děličem ale není mi známo jak to snímá výstup.
V množině aplikací je uvedeno mezi jinými i "LED drivers".
https://cz.mouser.com/datasheet/2/389/v ... 852620.pdf
Vyzkoušel jsem několik zátěží s různým počtem bílých LED v sérii 12, 14 a 30LED.
Jako ten snímací odpor jsem zapojoval odpory 7, 8.2 a 12 ohmů.
Na ledce v optočlenu je od 50-70mV
Proud zátěží je malý měl jsem od 7 do 11mA. Na těch 12ohmů by tam mělo být 100mA tedy pokud chápu ten vzoreček R=Vf/Io
Tak nevím co tu nehraje.
PS: Mám na indukčnosti kod 107, už jsem jaksi vyšel ze cviku ale nevím co je to za hodnotu, z touhle už je proud LEDkama 70mA (předtím jsem tam měl 102 to je snad 1mH)
Má někdo nějaký nápad jak tenhle bastl přimět k tomu, aby tam skrz tu zátěž pustil větší proud, protože jinak je tam to snímání proudu odporem celkem k prdu. Nic se nestabilizuje.
Je v tom nějaký fígl, charakter zátěže, nebo erupce na slunci nebo v čem to vězí?
Dobrá tedy, mám nějaký už navržený plošnák s minimálními délkami spojů a zkusím to na něm.
A nezkusil jsi (třeba jen omylem), co to udělá, když odpojíš ZV úplně? Vypadá to, že se ta cívka přesycuje a jsou tam jen úzké pulzy.
Edit: Jak to reaguje na snížení vstupního napětí, výstupní proud klesne nebo vzroste?
Ve stavu v jakým je to teď se to chová tak, že od nějakého malého napětí do 90V to nějak trochu svítí pak to od 100V skoro zhasne, při cca 150V znovu rozsvítí, při dalším zvyšování napětí až ke 230V jde výstupní proud postupně zase mírně dolu.
Odběr na 150V je 2.3W a proud LEDkama okolo 20mA.
Oscik mám, stačí běžná sonda na změření průběhu? Proudovou nemám.
Popravdě jsem z toho znechucenej, člověk si koupí produkt a musí to jaksi dovymýšlet a dotvářet. Je vůbec reálné od toho čekat správnou funkci s daným zapojením nebo výrobce ukazuje jen nějaký náhled který v reálu nefunguje nebo co?