Stara oranzova pokladna so zelenym VFD displejom

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#31 Příspěvek od Celeron »

Divíš se? Viděls někdy jehličkovou tiskárnu ze Zbrojovky? :lol: Ta vážila snad půl metráku a zabírala celej stůl. Bulhaři snad žádný tiskárny nedělali. Ani Videotonky s kopretinou nebyly o moc menší. Polská jehličkovka byla už menší ale taky kus železa. Traktorová Robotronka byla z nich nejmenší a nejlehčí, skoro samej plast. Plasty kromě lžiček a skleniček soudruzi z NDR docela uměli. :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
pepik9

#32 Příspěvek od pepik9 »

Když byla zmínka o kalkulačce Nisa, tady je také zmínka, (je to trochu delší).
AZK401

#33 Příspěvek od AZK401 »

Dělal jsem v PZO, kde jsme tak v 85tým dostali psací stroje IBM s kulovou hlavou. Byly hlučný jako pulemet Špagin, ale úžasně rychlý a spolehlivý, jednoduchá výměna hlavy za ruskou atd. Po revoluci jsem si jednu pořídil do soukr. firmy od bývalého servisáka KS, ale rychle se "zbláznila".

Byla i verze s terminálem, protože v nějakým filmu nebo TV seriálu běžela i u sálového počítače.

Předtím jsme na abzuku museli používat el. psací stroj Jatraň, který jsme museli přenášet korespondentce na stůl dva muži.
Celeron

#34 Příspěvek od Celeron »

U sálovejch ruskej počítadel byly jako operátorská konzola čs. elektrický psací stroje Zbrojovka Consul, číslo už nevím. A ty měly ruský bukvice a ruskej prstoklad klávesnice. Na tu jsem si nikdy nezvykl. :roll:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
jirka5

#35 Příspěvek od jirka5 »

kondor: Děkuji za odpověď. Je to opravdu ta Secura, i když u tý na obrázku je asi přibastlenej jinej šuplík na peníze. Pamatuju se, že ji mívali u nás v drogerii. Kasu Hugin si odnikud nepamatuji, ale vím, že existovaly, jenom jsem si vždy myslel, že když Hugin, tak Made in Hungary....

Ještě jsem našel na Flickru lepší fotku Secury i s popisem, že se vyráběla v 60. letech v závodě VEB Secura Werke v Berlíně.
Přílohy
Secura.jpg
Secura.jpg
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“