Škoda Fabia I, 1,2HTP - problém s motorem, neznámá kontrolka
Moderátor: Moderátoři
Tím pádem vím, že tudy nepátrat.
V sobotu by měl být čas na tu diagnostiku, tak uvidím.
Zatím díky.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Vypadá to, že je problém už v palivovém čerpadle.
Nějak jej neslyším vrčet, když jsem připojil na modrý vodič konektoru čerpadla multimetr, tak s odpojeným konektorem je proti zemi asi 4,5V, ale jakmile konektor znovu připojím na čerpadlo, tak toto napětí zmizne. Takže nějaký blud. Každopádně se po otočení klíčku na čerpadle neobjeví napětí.
Co jsem pohledal, tak pro palivové čerpadlo má být pojistka č. 61, pak by v palubovce mělo být relé, které spíná čerpadlo.
Ale měl bych hlavně jednu prosbu - nemáte někdo komplet el. schema pro tuto Fabii 1,2 HTP?
Na netu jsem kompletní nenašel, jen na různých fórech jsou různé útržky..
Díky
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Když jsem to nechal 20 minut stát, tak po zapnutí zapalování se čerpadlo normálně ozvalo, na konektoru bylo 12V.
Co jsem podle různých příspěvků na fórech pochopil, tak některé Fabie spouští čerpadlo už po odemčení, některé až po zapnutí zapalování.
Tato byla vždy slyšet až se zapalováním.
Podotýkám, že při pohledu z vrchu byla jen černá, po vymontování bylo zespodu přirostlý karbonový jablko - někde mám ještě schovaný fotky.
Felichčije je pravěk, spínání palivovýho podávacího čerpadla v první poloze klíčku měl favořiť už v roce 1989, ale už počínaje ochcáfkou (1996) se palivový čerpadlo aktivuje otevřením dveří řidiče. Bzučí dokud nenatlakuje celý vedení na provozní tlak - takže žádný 2 sekundy, ale prostě podle potřeby, může to bejt dýl nebo klidně i jen půl vteřiny. A na čištění karbonu zespoda klapy bacha, na rozdíl od felichčije mají fábule už od I.generace klapu poháněnou elektricky a hlavně mají na ní vymezenou nulovou polohu. Jak narůstá karbon, ŘJ si ukládá změnu základní polohy klapy a po odstranění vrstvy usazenin je zblázněná z nečekanejch hodnot udávanejch snímačem polohy. Takže odstranit karbon jo, ale NUTNĚ je potřeba mít po ruce diagnostiku schopnou nově nastavit základní polohu klapy po vyčištění a zpětný montáži. Bez resetu hodnot klapy v ŘJ se může stát, že motor ani nenastartuje a rovnou spadne do nouzáku.BOBOBO píše:Nevím u haťapky , u feldy po otočení klíčku .
A kutilmile - nelituju tě