Cívkový magnetofon Grundig TK 248

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ADUS46

Cívkový magnetofon Grundig TK 248

#1 Příspěvek od ADUS46 »

Dobrý den,mám 3ks Grundig TK248 a každý má jinou závadu-první kus funkční nahrává, přehrává,bohužel vrčí trafo motor.Odpojil jsem vše na sekundáru trafa,vyjmul pojistky,bohužel trafo vrčí mechanicky.Dá se se s tím něco dělat.Druhý kus má spadlý hlavní řemínek,umí někdo za úplatu v okolí Prahy nasadit.Třetí kus nepřetáčí,mám nahradní mezikolo a dvě gumová obložení a budou chtít nastavit brzdy.Děkuji za případné rady.
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Může vrčet špatným utažením upevňovacích šroubů nebo je volné jádro s cívkami . První utáhni , druhé prolej syntetickou barvou tak , aby jsi nic jiného nezalepil . Pro nasazení bude stačit trpělivost , mechaniku na čemkoliv si domů již nevezmu . To se zkus naučit sám . Občas jsou ke stažení či koupi manuály pro mechanická seřízení . To bych nastudoval , na B4 jsem třeba měl , ale i na další B -x . Tady by jsi mohl uspět na serveru elektrotanya nebo na polském foru elektroda , jsou tam narozdíl hodní . Kdykoliv jsem potřeboval body , vždy mi je někdo daroval .
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Tady je ke stažení kompletní servisní manuál.

Jak vyměnit kulatý řemínek, obložení mezikol a seřízení předlohy v TK248 ukazuje toto video. Automatický překlad titulků ve videu radši nepouštět, ale postup je zřejmý i bez nich.

Zlatá stříbrná Tesla!

Jo, a vrčící cívky motoru se dají zaklínkovat kousky laminátu nebo pertinaxu.
ADUS46

#4 Příspěvek od ADUS46 »

Dobrý den.děkuji pánům za rady.Mám originál servis manual na TK248,celou dobu sbírám Grundigy a Brauny.Mám jich kolem 30ks všechny funkční,sám jsem je opravoval.Mechaniku mi dělal kolega,bohužel zemřel.V mém případě to má háček,je mi 83 let a na mechanické věci již nestačím.Ještě jednou děkuji za rady.
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Je to složité , ale zkus kvíčalu? dělá radiokroužek Pha . Třeba někoho vychováte .
Odpovědět

Zpět na „Poradna“