Rozčarování z koupě kreslícího tabletu, vrátit?
Moderátor: Moderátoři
Rozčarování z koupě kreslícího tabletu, vrátit?
Chtěl jsem se posunout výš v umění fotoúprav. Zkoušel jsem tedy magnetické laso. Princip je zřejmý, praxe náročná. Často se mi laso pohybuje, kde se mu chce, neumím se vrátit zpět z nepovedené cesty, nevidím ty své vytvořené kotvící body. Laso někde mění barvu z červené na modrou,ani není často vidět ... Veškeré rady na internetu jsou tak třemi větami, všechny stejné a nejasné. Jestli je s tím práce natolik protivná, pak jsem si zbytečně koupil kreslící tablet, i když ne drahý. Kresba myší mi připadá stabilnější, tedy zatím. Co vy na to? Prý by stačila i herní myš, místo kancelářské.
Ale když se ptáš, tak by bylo dobré uvést:
- typ tabletu
- používaný SW
- případně alespoň nějaké screenshoty.
Obecně položený dotaz totiž obecně nemá přesnou odpověď.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Já mám slušnou laserovou myš, co má na těle tlačítko na přepínání rychlosti. Ve Photoshopu jej právě používám, když kreslím nějaký cesty. Jinak magnetický laso používám sporadicky, ale mazat body šlo snad backspacem ne?
Řeším to přes Shift (přidat k uzavřenému tvaru) nebo jiný tvar z něj odebrat (někde Ctrl, někde Alt, není to u všech editorů jednotné). Ano, je to někdy docela makačka, udělat přesně oříznutý výběr, ale většinou jde nastavit dovolená tolerance barev, na které "se magnet lepí", i další parametry.
Když to dělám jednou za čas a nejde mi to, stejně ho nejvíc ztratím vzpomínáním a zkoušením, jak že jsem to udělal posledně, kdy se mi to tak povedlo.
Přitom je jedno, čím jsem to ovládal: na něco je tablet příliš kluzký, myš zase například dovolí zejména křivky jen po kouskách a ve velkém zvětšení.
Jestli něco takového tvoříš denně, jsi zvyklý buď na myš, nebo na tablet, brzy ta omezení ani nevnímáš, jen se je naučíš rychle a bezbolestně obejít. Takže k otázce: tablet nevracej, cvič se na něm.
Ale na všechno recept není ani na YT (a když je, tak se zrovna na to, co hledáš, nehodí), přesto cestu může ukázat.
- martinkopp