fsfr1700xc- náhrada ve zdroji TV Samsung
Moderátor: Moderátoři
fsfr1700xc- náhrada ve zdroji TV Samsung
Drbání silikonu na horní straně byla otrava, tvarování vývodů jakbysmet.
[1&2]
• Do jaké míry se profík zabývá čištěním před/během/po servisním zásahu? Mě tam ten silikonový humus dost vadil, ovšem úplně do krásy to udělat nešlo. Na dolní straně pomohlo ředidlo C6000, taky jen letmo (dělal jsem to tajně v pracovní době).
• Jakým způsobem udržujete pořádek, co se týče, příslušenství, šroubků apod.? Originál šroubky k chladiči FSFR zřejmě zůstaly na firmě, když jsem před dvěma lety doloval integráč ven (abych pak částečně rezignoval, když zrovna nebyl k mání). Sáhnul jsem do zásob metrických japončíků (M3 -> pérovka -> velká podložka) a měl jsem štěstí, vypadá to "skoro" jako orignál.
[3&4]
• Co zbavování útrob přístrojů prachu? Mě vadí i pouhý "prašný film", takže když to nevadí elektru, angažuju švédskou utěrku a následně bezolejový kompresor. I na té izolační podložce a kabelech mi ten čurbes vadil.
- Přílohy
Len vyfukam kompresorom bordel a najvacsi humus utriem papierovymi utierkami (vlhkou a potom suchou). Zvysky tavidla po spajkovani necistim, okrem specialnych pripadov (mnohopinove SMD IO, kde potrebujem merakom zistit, ci su vsetky piny prispajkovane a neskratovane).
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
judeware píše:• Jakým způsobem udržujete pořádek, co se týče, příslušenství, šroubků apod.?
Nejsem sice odborník ale když rozdělávám nějaký přístroj a vím že jej ještě ten den nebudu opět skládat kvůli objednávání náhradních dílů tak jednotlivé moduly, části ukládám do papírových krabic většinou od bot. Na šroubky a a podobné malé věci mi složí zásoba plastových krabiček od léků a podobně. Žena ví že je používám tak mě jími zásobuje když se nějaká vyprázdní.
judeware píše:• Co zbavování útrob přístrojů prachu?
Na prach používám vysávač a štětec. Štětcem ten prach uvolňuji a přiloženou hubici vysávače jej odsávám.
Že by něco dalšího se zdrojem? Po připojení šňůry a stlačením tl. joysticku blikala indikační LED cyklicky takto: dvakrát krátce, pauza (to celé pětkrát), zasršení v TV, delší pauza (LED svítila trvale) a tak pořád dokola. Čekal jsem nějaké načnuté elektrolyty, či prvky tajemné zbytečnosti, jménem PFC. Orientačně jsem voměřil CP812, CP820, QP811 - nepropáleno. Ovšem na jednom z vývodů krabicového CM898 (je v sérii s primárem hlavního transformátoru) byl student, že bych si na něj při pozornějším pohledu ani nemusel brát lupu. No to jsem teda blázen.
Typicky sa praskliny vyskytuju na velkych a vykonovych suciastkach. Takze vsetky prezriet, pridat cerstvy cin a poriadne prehriat. Ked sa nebudes zbytocne srat s cistenim, tak to je za par minut hotove.
V posledních patnácti letech se pořád skloňuje to zatracené pé ef cééé. Ve schematu zdroje (ultra impresionistickým pohledem) mi to velmi velmi vzdáleně připomíná "klasické zapojení zářivky" s tlumifffkou a komp. kondenzátorem - nejprve se cvičí tlumivkou, pak "kompenzuje" filtračním kondenzátorem (neberte doslova). Ať se dívám, jak se dívám, nevidím žádný přínos pro majitele televizoru, či pro televizor samotný, z hlediska "zvýšení životnosti a snížení spotřeby" (zájem energetiků je mi v podstatě šuma fuk). A když si pak čtu (mnohdy protichůdné) statě na ono téma, kroutím nevěřícně hlavou. Není nad matení pojmůch (jeden příklad z mnoha).
Pokud by bylo účelné debatu okolo klíčového pojmu rozvést dlouhodobou debatou, nemám nic proti přesunutí části příspěvků (pokud se nějaké objeví) do sekce teorie.
Aktivne PFC je step-up menic, aby mohol odoberat prud aj pri maximalnom sietovom napati. Nabija to elyt typicky na 395V. Vyhoda je akurat v tom, ze sa moze pouzit mensia kapacita ako v zdroji bez aktivneho PFC.
Spíš jsem chtěl členy komunity vyburcovat k vyjádření ohledně PFC (obecně). Co se mě týče - žádné z mých milých CRT TV a displejůch, všech možných typů a druhů, nic takového nemá.
Kuchyňské verky mají pořád spíš charakter běžných traf a pokud jsou kompenzované, tak tradičními C.