Platíte mobilem ?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
marshal

Platíte mobilem ?

#1 Příspěvek od marshal »

zdravím, platím mobilem už dlouho ale najednou mi platba Android peněženkou přestala chodit. Několikrát jsem se o platbu pokusil, někdy šla a někdy ne. Nakonec jsem vypozoroval že musím zapnout polohu.
Zajímalo by mě na co a proč to předtím chodilo i bez polohy.

Jak jste na tom vy - platíte mobilem ? Máte zapnutou polohu ?
díky za názory, protože nevím jestli mám něco špatně nastaveno v mobilu já anebo je to u všech (?)
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Hubert_79 »

Neplatím a polohu zapnutou mám - kvůli mapám, počasí.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
nekmil

#3 Příspěvek od nekmil »

Dnes ráno Kaufland, poloha zapnuta. Bez problému.
marshal

#4 Příspěvek od marshal »

Já běžně mám vypnutou polohu i Wifi, mám pocit že to míň žere baterku. Zapínám to pouze když chci navigaci. Mám founa starší ročník a baterka nic moc.
Zajímá mě jestli někomu funguje platba bez zapnuté polohy. Jestli to opravdu není jiné nastavení v mém mobilu.
ZVUK2000

#5 Příspěvek od ZVUK2000 »

A o jaké platby jde? Kartou nebo QR kódem?
marshal

#6 Příspěvek od marshal »

Android, peněženka google ve které je přihlášená karta a platí se přiložením telefonu na terminál prodejce.
Peněženka Google – Aplikace na Google Play
Kvicala_r

#7 Příspěvek od Kvicala_r »

Platím pravidelně, poloha vždy vypnuto. Mobilní data/případně wifi (většinou) zapnuto.
Z toho by si polohu mohl cucat taky. Bez jediného klopýtnutí za poslední cca rok a půl.
marshal

#8 Příspěvek od marshal »

díky, zkusím nechat zaplé data, uvidím.
samec

#9 Příspěvek od samec »

Zo zapnutej wifi ti Gúgeľ zistí polohu, ako by si mal zapnuté GPS, lebo vie polohu každej wifi siete s presnosťou na desiatky metrov. Z mobilných dát Gúgeľ nezistí nič, lebo netuší, cez ktorú BTS si pripojený. To vie len mobilný operátor a ten to Gúgľu nepovie.
matahari

#10 Příspěvek od matahari »

Ale no tak, telefon ví o všech BTS v okolí, takže logicky o nich ví i Google. Aplikace Peněženka se stále aktualizuje a co dostačovalo ve starších verzích, nemusí platit nyní.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od workhard »

Polohu i data mám zapnuto a platím bez problémů. V rámci úspor nám zřídili firemní platební karty jen virtuální a i ta funguje ok.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
matahari

#12 Příspěvek od matahari »

Do Peněženky přidávám jenom virtuální karty, protože jdou jednoduše zrušit a vymazat. Plastové mám doma na jedné hromadě a když to šlo, tak jsem banku o žádnou ani nežádal.
misocko

#13 Příspěvek od misocko »

dnes som si schvalne vypol BT, WiFi, GPS aj mobilne data. Ešte doma. V obchode aj v lekarni som nasledne bez problemov zaplatil. Mam Samsung A15 a keď mám na karte dostatočné kritie, ešte sa mi nestalo žeby som nezaplatil, aj v zahraniči.
Manželka ma Xiaomi. Najprv jej to chviľu platilo v pohode, potom jej to fungovalo len tak že musela otvoriť aplikaciu Peňaženka (mne stači že odomknem telefon), teraz už to zas nepouživa lebo jej to nešlo z nejakeho dovodu. GPS ma stale vypnutu- či to ma suvis, neviem.
tomasjedno

#14 Příspěvek od tomasjedno »

marshal píše:díky, zkusím nechat zaplé data, uvidím.
Google Pay má v telefénu uložených několik tokenů pro offline transakce. Po jejich spotřebování je třeba se připojit na net a doplnit.
Přílohy
IMG_1625.png
IMG_1625.png
ransom

#15 Příspěvek od ransom »

Platím z 95% jenom mobilem (uložená platební karta). Denně, všude. Tu a tam to chce jenom opakované ověření otisku, jinak bez jediného zadrhnutí.
Data ani polohu nevypínám nikdy. Jestli to je potřeba, nevím.
Mám Motorolu s čistým Androidem bez nadstaveb.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“