Platíte mobilem ?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
samec

#16 Příspěvek od samec »

S papierovými peniazmi som nikdy nemal toľko problémov. A ešte si za tú iluzórnu jednoduchosť aj platíte. :pako:
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Nechapem, preco by som mal z kazdeho nakupu davat peniaze (a k tomu este aj moje udaje) najvacsej reklamnej firme na svete.
Mysteri

#18 Příspěvek od Mysteri »

Čo sa týka ,,fónu", tak tam, okrem povinného ,,gmailu" nemám nič súkromné. Platby robím iba cez PC doma. Platby v obchode iba cez kartu, alebo hotovosť. (Platbu cez kartu som začal preferovať pred rokom.... 😁) Som skrátka ,,stará štruktúra" a nemienim si dať platbu cez fón, lebo fón stratím a nejaký bazmäk, ktorý ho nájde, a bude tomu rozumieť, tak mi vyčistí moje konto....
EDIT: A občas musím vybrať z bankomatu, potom niekde zaplatiť hotovosťou, aby som dostal mince a mincami v práci sa dostať ku káve z kávomatu.... 😁
tomasjedno

#19 Příspěvek od tomasjedno »

rnbw píše:Nechapem, preco by som mal z kazdeho nakupu davat peniaze (a k tomu este aj moje udaje) najvacsej reklamnej firme na svete.
Pokud vím, tak ty peníze si G nebo A zkasíruje od tvé banky. Ty zaplatíš stejnou částku kartou jako mobilem. Jak se o ty stržené poplatky poperou karetní společnost, Google/Apple a banka, je mi docela u řiti.
samec

#20 Příspěvek od samec »

Banka si to vypýta od predávajúceho a ten si to zarata do ceny, ktorú ty zaplatíš. Takže to platíš v konečnom dôsledku (aj) ty, lenže si príliš jednoduchší na to, aby si tak "zložité" súvislosti videl a pochopil. A keďže to kvôli tebe v konečnom dôsledku v cene musím platiť aj ja, tak ti za to môžem takto verejne vynadať, ty ignorant.
ransom

#21 Příspěvek od ransom »

To je tvůj problém, že žiješ ve středověku.
Jezdíš autem? Silnice se staví i z daní těch, kdo auto nemají.
Kouříš, piješ, jíš nezdravě? Zvyšuješ náklady na zdravotnictví, placené z pojištění i těch kdo o sebe dbají.
Tak se neposer.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
xmurgi

#22 Příspěvek od xmurgi »

marshal píše:zdravím, platím mobilem už dlouho ale najednou mi platba Android peněženkou přestala chodit. Několikrát jsem se o platbu pokusil, někdy šla a někdy ne. Nakonec jsem vypozoroval že musím zapnout polohu.
Zajímalo by mě na co a proč to předtím chodilo i bez polohy.

Jak jste na tom vy - platíte mobilem ? Máte zapnutou polohu ?
díky za názory, protože nevím jestli mám něco špatně nastaveno v mobilu já anebo je to u všech (?)
Treba si skontrolovať, či si banka (ktorá vydala kartu) nezmenila bezpečnostné nastavenia... a tú polohu vyžadovať.
josef_novak

#23 Příspěvek od josef_novak »

Na co to dělat jednoduše (zaplatit platební kartou), když to jde složitě (platební kartou vybrat hotovost a potom zaplatit).

Chudák samec zapomněl dodat, že mu Fico zavedl transakční daň i pro výběr hotovosti.
martinkopp

#24 Příspěvek od martinkopp »

Někde jsem četl, že je to součást jakýchsi bezpečnostních opatření té které banky. Něco ve stylu že pokud se pohybuješ mimo obvyklou oblast, vyžádají dodatečné ověření příadně platbu rovnou zablokují, když jsi před chvílí platil v Praze a za půl hodiny třeba z Vietnamu. Nic bližšího k tomu nevím, moc jsem to nesledoval protože platby mobilem využívám jen vyjímečně, mám to spíš jen jako takovou rezervu. Pro mne je to opačné než uvedl josef_novak. Proč nosit peníze do banky abych pak mohl platit kartou.
josef_novak

#25 Příspěvek od josef_novak »

Pokud se umíš přesunout z Prahy za půlhodiny do Vietnamu a tam zaplatit, tak jsi úžasný.
martinkopp

#26 Příspěvek od martinkopp »

Právě proto vyžadují tu polohu. není to věc google ale banky, proto to někomu s polohou jde a jinému ne.
nonius

#27 Příspěvek od nonius »

Poloha se dá simulovat pomocí aplikace. Asi bude záležet na konkrétním zařízení a aplikaci, jak bude spolehlivě fungovat. Na mém telefonu reálná poloha přepíše tu simulovanou, pokud má signál z družic. Uprostřed budovy vyhraje ta simulovaná, takže můžu být každou chvíli někde jinde.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od workhard »

Normální člověk dnes dostává výplatu na účet, takže peníze do banky nosit nemusí, martinkopp bude asi nějaký mafián.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
rnbw

#29 Příspěvek od rnbw »

josef_novak píše:Chudák samec zapomněl dodat, že mu Fico zavedl transakční daň i pro výběr hotovosti.
To plati len pre podnikatelov. Takze ked prijimaju platby v hotovosti, nebudu peniaze nosit do banky, ale budu v hotovosti platit dodavatelom a zamestnancom.
Valdano

#30 Příspěvek od Valdano »

Pokud vím tak snad všech banky podporují platbu plastovými kartami. Přitom plastová karta nemá žádné online spojení. Když lze platit trvale s plastovou kartou, která je vždy offline tak proč nejde platit trvale offline také s mobilní aplikací pokud chci aby ta aplikace byla vůči té přiřazené kartě jen čistou náhradou plastové karty a nic víc?

Podle mého názoru by aplikace měla umožňovat nastavení kde si sám uživatel zvolí pro tu či onu kartu přiřazenou do aplikace jestli chce řešit online ověřování a nebo jestli nechce. Pokud to ten, který mobilní telefon podporuje je možné platbu ověřit otiskem prstu nebo skenem oka čímž lze ověřit to zda mobilem aktuálně platí oprávněná osoba i bez online spojení a uživatel by si mohl zvolit i to, že to bude vyžadováno až od určité výše platby, aby to neobtěžovalo při každé drobné platbě. Pokud to telefon nepodporuje tak může být vyžadováno zadání pinu stejně jako je vyžadováno u plateb s plastovou kartou.

Aplikace by dle mého názoru měla umožňovat chování jen jako čistá náhrada plastové karty bez dalších záležitostí a při takovém nastavení by s danou kartou aplikace měla trvale fungovat offline jen jako náhrada té plastové karty.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“