Platíte mobilem ?
Moderátor: Moderátoři
EDIT: A občas musím vybrať z bankomatu, potom niekde zaplatiť hotovosťou, aby som dostal mince a mincami v práci sa dostať ku káve z kávomatu....
- tomasjedno
Pokud vím, tak ty peníze si G nebo A zkasíruje od tvé banky. Ty zaplatíš stejnou částku kartou jako mobilem. Jak se o ty stržené poplatky poperou karetní společnost, Google/Apple a banka, je mi docela u řiti.rnbw píše:Nechapem, preco by som mal z kazdeho nakupu davat peniaze (a k tomu este aj moje udaje) najvacsej reklamnej firme na svete.
Jezdíš autem? Silnice se staví i z daní těch, kdo auto nemají.
Kouříš, piješ, jíš nezdravě? Zvyšuješ náklady na zdravotnictví, placené z pojištění i těch kdo o sebe dbají.
Tak se neposer.
Treba si skontrolovať, či si banka (ktorá vydala kartu) nezmenila bezpečnostné nastavenia... a tú polohu vyžadovať.marshal píše:zdravím, platím mobilem už dlouho ale najednou mi platba Android peněženkou přestala chodit. Několikrát jsem se o platbu pokusil, někdy šla a někdy ne. Nakonec jsem vypozoroval že musím zapnout polohu.
Zajímalo by mě na co a proč to předtím chodilo i bez polohy.
Jak jste na tom vy - platíte mobilem ? Máte zapnutou polohu ?
díky za názory, protože nevím jestli mám něco špatně nastaveno v mobilu já anebo je to u všech (?)
- josef_novak
- martinkopp
- josef_novak
- martinkopp
Podle mého názoru by aplikace měla umožňovat nastavení kde si sám uživatel zvolí pro tu či onu kartu přiřazenou do aplikace jestli chce řešit online ověřování a nebo jestli nechce. Pokud to ten, který mobilní telefon podporuje je možné platbu ověřit otiskem prstu nebo skenem oka čímž lze ověřit to zda mobilem aktuálně platí oprávněná osoba i bez online spojení a uživatel by si mohl zvolit i to, že to bude vyžadováno až od určité výše platby, aby to neobtěžovalo při každé drobné platbě. Pokud to telefon nepodporuje tak může být vyžadováno zadání pinu stejně jako je vyžadováno u plateb s plastovou kartou.
Aplikace by dle mého názoru měla umožňovat chování jen jako čistá náhrada plastové karty bez dalších záležitostí a při takovém nastavení by s danou kartou aplikace měla trvale fungovat offline jen jako náhrada té plastové karty.