STK - původní výbava vozu
Moderátor: Moderátoři
Já osobně už tak 4-5 let dávám auta na STK přes servis. Raději jim to zaplatím a vím že mě nebude nikdo buzerovat. Pokud technik něco najde, tak mám lísteček v TP (dnes už se samo nevozí) co kde jak je třeba. Brácha holt byl zvyklej jezdit sám někam. Pak zajel jinam, neměl čas a ejhle problém.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Fabia II a podobné výrobky ze Schade werke nemají kontrolku ztráty tlaku oleje, pokud mají maxidot displej. Taky mě to zarazilo - po otočení klíčku se u bazarového auta olejnička nerozsvítila. Taky jsem myslel, že je to jasný podvod, ale v návodě na straně xxx jsem se dočetl, že je to tak správně, že se porucha mazání jen vypíše na displej. Přitom to je úplně základní indikační prvek, který se učí i v autoškole. Hlavně, že to má kontrolku poruchy posilovače řízení a další podobně důležité, u kterých člověk bez návodu ani nepozná, co znamenají.pocitujlasku píše:Nakadah: pokial viem, tak po otoceni kluca sa musia rozsvietit vsetky dolezite kontrolky (oranzove, cervene), ako test ci svietia, teda aj kontrolka motora a bud po chvili zhasne, alebo az po nastartovani.
Jo, jezdil jsem celou dobu od koupě na tu samou STK - DEKRA tady v Třebový. Jenže pak se vyměnil technik, odešel ten co tomu skutečně rozumí a nastoupil vocas, co prostě musí najít závadu děj se co děj, i kdyby byla vycucaná z prdele.BOBOBO píše:Proto nepodceňovat a chodit tam , kde to dříve prošlo ....
Ano, moc dobře ví, že pokud bude psát do protokolů nesmysly, nic se mu nestane a neexistuje možnost, jak ho za lhaní postihnout.BOBOBO dál píše: ... S technikem se nemá cenu dohadovat . A věř , že když tu práci dělá roky , ví , jak se běžně auta chovaj .
A kutilmile - nelituju tě
- tomasjedno
Já bych zase řekl, že jeho úlohou není posuzovat, zda pro homologaci toho vozu jsou ostřiky nutné nebo ne. Od toho jsou jiné orgány. On si podle VIN zjistí, jaká výbava tam byla z výroby, a když zjistí, že chybí bezpečnostní prvek, který tam původně byl, tak argument má a to neprůstřelný. Jediná protizbraň je homologační protokol vozu v provedení bez ostřiků.Nakadah píše:Podle mě ostřiky na halogen světlech nebude řešit. Jestli jsou nebo ne.