Výhul
Moderátor: Moderátoři
Výhul
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Co chceš nalýzt v cenťák velký díře skrz na skrz? Bohužel termostat zůstal u výrobce ale když jsem to před odesláním zkoumal, vypadalo to, že všechny silový nohy relé měly na sobě pájku a zbytky prokovenejch děr. Relé spíná 16A, propoj se svorkovnicí je paralelně na obou stranách desky. Já si osobně myslím, že tam tam ukápla kapka zásaditý vody z omítky a udělal se můstek na plošíku. Ten termostat se osazoval v dost syrovým baráku za podzimních plískanic.mi-ro píše:Očisti to zubním kartáčkem s IPA a pak uvidíš kde chytil první oblouk a kde
začala DPS uhelnatět. Často se takto dá najít pravděpodobný pachatel.
Jo a ten plast by měl být samozhášivej, aspoň tam je symbol. No nevím, jestli se samozhášivej plast má takhle zachovat, myslím si, že hořel taky.
Zvuk2000: jak chceš dát do termostatu, kterej spíná 16A nějakou pojistku? Pojistka tam je jen jako pojistkovej odpor ale jen pro pulzák termostatu s odběrem pár miliampér. Pojistka na 16A je ve formě zde jen 10A jističe v rozváděči, kde jistí celý topný okruh.
Samozhášivý neznamená automaticky odolný proti ohni. Všeobecně samozhášivý znamená, že po odstranění plamene sám zhasne, resp. dále nehoří. Více třeba zde.Celeron píše:Jo a ten plast by měl být samozhášivej, aspoň tam je symbol. No nevím, jestli se samozhášivej plast má takhle zachovat, myslím si, že hořel taky.
Obyčejný plast by dále nejen hořel, ale i odkapával, čímž by mohl vzniknout požár.
To jsem myslel všeobecně a ne konkrétně ten termostat. Často vídám zařízení kde je toroid 1000VA a více. A sekundár připojen na tvrdou. Při zkratu pak plošňák vypadá stejně. Nevím pro výrobci spoléhají na pojistku na primáru.Celeron píše: Zvuk2000: jak chceš dát do termostatu, kterej spíná 16A nějakou pojistku? Pojistka tam je jen jako pojistkovej odpor ale jen pro pulzák termostatu s odběrem pár miliampér. Pojistka na 16A je ve formě zde jen 10A jističe v rozváděči, kde jistí celý topný okruh.
Co se vlastně děje pokud se v plošáku až vypálí díra? Oblouk? Když jsem to přivezl domů a zkusil přes žárovku 100W, tak se to znova nerozhořelo, takže odpor zkarbonizovanýho plošáku byl dost velkej. Protože byl rozpadlej i pojistkovej odpor v napájení pulzáku, tak jsem zkusil PU 182 (500V megmet) odpor mezi N a L, naměřeno kolísání kolem 40KΩ.