Sony 7F - sundání knoflíků

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
dvorak

Sony 7F - sundání knoflíků

#1 Příspěvek od dvorak »

Potřebuji u Sony 7F sundat knoflíky z předního panelu, chci se dostat k potenciometru hlasitosti. Zkoušel jsem je stáhnout, ale zlehka to nejde a zabrat nechci, abych je nepoškodil. Jak na to ? Děkuji.
Přílohy
DSCN2224.JPG
DSCN2224.JPG
Mikras
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Mikras »

Ten potenciometr hlasitosti má "tisícihran", takže půjde jen stáhnout. To ladění vypadá, že jsou ty knoflíky nasazeny na plastový váleček a trubičku. Našel jsem nějaké video rozborky, ale tam není vidět to potřebné kouzlo.

Asi půjdou taky stáhnout, ale pro sichr bych zkusil magnetem, jestli není pod černým víčkem (vypadá jako nalepené) náhodou skrytý šroubek.

Pokud jde o stahování knoflíků obecně, problém jsou zapuštěné, případně i kónické, které není za co vzít a v prstech kloužou. Osvědčil se mi na to kroužek ustřižený z duše kola. Dát ho vně knoflíku, přiměřeně natáhnout, pevně stisknout a stáhnout. Vyvaruji se tím různému vydloubávání, páčení a šetří to i moje prsty. :-D
Přílohy
SONY 7F.jpg
SONY 7F.jpg
keemo

#3 Příspěvek od keemo »

Gumove rukavice...?
dvorak

#4 Příspěvek od dvorak »

Ještě k tomu potenciometru - hlasitost nejde ztlumit na minimum, myslel jsem zkusit přehodit přívodní 3 vodiče, ale pokud tudy cesta nevede a potenciometr je vadný, problém se stažením knoflíků odpadá...
lubos1961

#5 Příspěvek od lubos1961 »

Všechny tři jsou pouze nasunuty, je potřeba více zabrat
Přílohy
Foto2.jpg
Foto2.jpg
foto1.jpg
foto1.jpg
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“