Co nebrat z TEMU

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
californ

#136 Příspěvek od californ »

Pokud narazíte na reklamu na přenosnou laserovou svařovací pistoli Makita za nízkou cenu (například v řádu tisíců korun), s největší pravděpodobností se jedná o podvod.

Zde je několik důvodů, proč je to podvod:

Cena laserových svářeček: Skutečné laserové svářečky, byť ruční a přenosné, jsou velmi drahé stroje. Jejich cena se v současné době pohybuje ve stovkách tisíc korun. Nabídka za pár tisíc je nereálná.
Technické parametry: Laserové svařování vyžaduje velmi vysoký výkon a složitou technologii (zdroj laseru, chlazení, optický systém atd.), která se nedá vměstnat do malé, levné "pistole" napájené z běžné zásuvky.
Makita a laserové svařování: Zatímco Makita je renomovaný výrobce elektrického nářadí, jejich portfolio se zaměřuje na tradiční nástroje a v tuto chvíli nenabízí přenosné laserové svářečky v takovém provedení, jaké se objevuje v podvodných reklamách. Nabízí spíše laserovou techniku pro měření (lasery křížové, čárové apod.) a příslušenství pro svařování, ale ne samotné laserové svářečky.
Zkušenosti uživatelů: Mnoho lidí se již s těmito podvodnými nabídkami setkalo a hlásí, že se jedná o klamavou reklamu. Místo inzerované laserové svářečky často obdrží nekvalitní pájku nebo úplně jiný, bezcenný předmět.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od Lukas-Peca »

Co jsem pochopil, tak když si koupíte tu laserovou svářečku z TEMU, tak vám přijde jen ta pistole s optikou, ale samotný laser je v krabici bokem a je s pistolí propojen optickým kabelem. Ta krabice a kabel samozřejmě nejsou součástí dodávky. Laserové svářečky v tomto provedení existují, ale bohužel nestojí dva tisíce, je potřeba přidat tak dvě nuly. Ale pokud si někdo myslí, že za ty peníze koupí funkční věc, tak je to blb a zaslouží si být podveden.

Nicméně 3D tiskárny taky na začátku stály statisíce a dneska není problém si ji koupit domů. Tak doufám, že se toho dočkáme i u laserových svářeček.
Celeron

#138 Příspěvek od Celeron »

Je to moc pěkný. Netušil jsem, že takovej výkon se dá přenášet světlovodem kterej je i docela dost dlouhej. Ale ta koncová čočka bude asi dost častá spotřebka. No a argon 46, 50L/200 barů skoro 8 tisíc. Když jsem ho kupoval naposled, tak nestál ani 3 tisíce. Kyslík 25 50L/200 skoro 16 stovek. Kde jsou ty časy, co jsem ho kupoval za 420.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
martinkopp

#139 Příspěvek od martinkopp »

TEMU něco takového prodává?
Valdano

#140 Příspěvek od Valdano »

Na Temu to zřejmě už stáhli, protože šlo vyloženě o podvody, a to co posílali nemělo s laserovou svářečkou nic společného viz třeba video jednoho Němce, který si na Temu objednal ruční laserovou svářečku a přišla mu obyčejná páječka. Podobná je i na Amazonu viz laser welding machine za 30 USD. Ve skutečnosti se jedná o obyčejnou páječku s topným tělískem napájeným přímo ze zásuvky a s laserem to nemá nic společného. Některé nabídky byly doplněné i o videa, ze kterým však dle mého názoru bylo na první pohled patrné, že na videu jsou skutečné laserové svářečky, které nemají nic společného s tím co nabízí v tom či onom eshopu za pár dolarů. :D
Přílohy
laser_welding_machine.jpg
laser_welding_machine.jpg
Valdano

#141 Příspěvek od Valdano »

Jen pro zajímavost na Kickstarteru existuje projekt malé laserové svářečky XlaserLab, která se dělá v několika verzích a ta nejlevnější verze X1 Basic je za cca 2100 USD.
Přílohy
XlaserLab_X1_Basic.png
XlaserLab_X1_Basic.png
Valdano

#142 Příspěvek od Valdano »

Nabídka Multifunkční laserová pistole Makita 4000W je podvod včetně toho obrázku, na kterém je dokreslený kabel vedoucí přímo z pistole do zásuvky. Řešilo se to tu už ve starším tématu. Je to na podvodném webu. Rozhodně nekupovat!
Přílohy
laserova _pistole_makita.jpg
laserova _pistole_makita.jpg
Hydrawerk

#143 Příspěvek od Hydrawerk »

Má nějakej smysl vytahovák zalomenejch kohoutů od pračky?? Prodává se něco takovýho ve vodoinstalatérských prodejnách v ČR? Očumuju v Bauhausu dlouhodobě, ale jaktože jsem to nikdy neviděl?? Znám akorát podstatně menší vytahováky pro šrouby.
01
02
03
Používají něco takovýho instalatéři?? Nebo jako mají v Číně kohoutky z kovu, kterej nic nevydrží? Když se teda kohoutek kousne, upadne a pak to budu trápit vytahovákem, tak nevyrvu (např. plastovou) trubku ze zdi??
Přílohy
vytahovák04.jpg
vytahovák04.jpg
vytahovák 04.jpg
vytahovák 04.jpg
vytahovák03.jpg
vytahovák03.jpg
vytahovák02.jpg
vytahovák02.jpg
vytahovák01.jpg
vytahovák01.jpg
Celeron

#144 Příspěvek od Celeron »

Tohle neznám, ale chtěl bych varovat před jistejma frézama na sedla vodovodních ventilů. Neberte typ, co nemá sadu závitů na našroubování vedení osy frézy místo ventilový hlavy. Je tu ke koupi šmejd, kterej má jen kužel, takže nepřesný vedení a sedlo se zafrézuje trochu šikmo a gumička pak nemá dlouhou výdrž. Varoval mě před tím můj osobní instalatér.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
martinkopp

#145 Příspěvek od martinkopp »

Myslím že za zkoušku nic nedáš. Další možnost je to vysekat a vyměnit, takže když se to nepovede tímhle, víc už to stejně nezkazíš.
Otkundes

#146 Příspěvek od Otkundes »

Trubkové spoje se při instalaci utahují hasákem, nebo sikovkami. Jakou sílu chce výrobce toho "vytahováku" vyvinout tyčkou o délce pouhých 105 mm?
sis2

#147 Příspěvek od sis2 »

No jo, komu nefunguje zdravý rozum, ať si to klidně koupí - a dobře mu tak!
martinkopp

#148 Příspěvek od martinkopp »

Otkundes píše:Trubkové spoje se při instalaci utahují hasákem, nebo sikovkami. Jakou sílu chce výrobce toho "vytahováku" vyvinout tyčkou o délce pouhých 105 mm?
Když použiju zdravý rozum jak tu vtipně sis2 nabádá, tak bych řekl že tyčka neslouží k vytahování, ale jen k zavedení tohohle do trubky. Povšimni šestihranu uprostřed a zkus zapojit ten zdravý rozum.
Otkundes

#149 Příspěvek od Otkundes »

Dík za nakopnutí, to mě nenapadlo.
ok1hga

#150 Příspěvek od ok1hga »

Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“