NF milivoltmeter
Moderátor: Moderátoři
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Sendyx píše:Jestli někdo umíte udělat buffer s výst. napětím 20V ef nejlépe do 50 nebo 200R, s minimálním fáz. posunem od 20 do 20K, s THD pod 0,001%, tak sem s tím.
Proč záleží tolik na fázovém posuvu? Pokud bereš vše z toho výstupu tak je to přeci jedno. Nebo že bych byl až tak hluboce neznalý?
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Sendyx píše:Já mám starý generátor se zkreslením 0,02 až 0,004, ještě starší se zkreslením 0,01 a menším, tak proč si to mrvit bufferem ??
Jo to máš pravdu, jednoznačně souhlasím. Však s kvalitními rychlými OZ a tranzistory s optimálním prac. bodem na výstupu to zkreslení přes 0,01% určitě nepůjde. Nebál bych se ty trandy i víc pootevřít, pro výstupní impedanci 50ohm na nich až taková ztráta nebude.
Tak vidíš - máme další námět na vývoj
Až "dovinu" ten svůj normál tak se do toho klidně dám.
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Sendyx píše:Ono to i těch 50kHz není žádná sranda. Však si to někdo zkuste... ale pozor, aby to mělo malé THD a ofset i při malých signálech.
Je mi to jasné - neříkám že to za půl hodiny postavím na bastldesce a bude to chodit jak víno. Jen říkám že je to určitě realizovatelné.
www.sigmaphon.cz
otázkou je hlavně použití takového oddělovače, původní co tady bylo zmíněno(proč volit tak velkou amplitudu) bylo na měření reproduktorů pomoci nf milivoltmetru... Takže abychom nešli s kanónem na vrabce.
Nepotřebuji to s nějak extrémně malým zkreslením ani fázový posuv nějak neřeším. Spíš bych potřeboval chod tak do 2MHz lépe 10 (ideálně i obdelník) . Díval jsem se po nějakém rychlejším OZ a řeším tranzistory na konec které by to zvládly, ani výstupy 75(50)Ohm nepovažuju za nutnost.