Příroda kolem nás

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
hafca

#1081 Příspěvek od hafca »

Lítali každou zimu až tuhle poslední nepřilétli. A najednou se objeví a hodují na maceškách.
Přílohy
hyl.jpg
hyl.jpg
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
ransom

#1082 Příspěvek od ransom »

Vyrazili jsme na chatu.
1) Sotva jsem strčil ruce do zeleného, lezlo po mě klíště.
2) Lítají zlatohlávci.
3) Jahody nestíhají dozrát. Všecko žerou kosi.
4) Štědřenec letos nezmrzl a odkvétá.
5) Napustil jsem pidibazének a zrovna se vykoupal. Voda měla 10°C.

Edit: A teď se začali rojit obří brabenci.

Obrázek
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#1083 Příspěvek od forbidden »

Jak tak koukám na toho brabrouka, tak je to asi to, co mě před chvílí kouslo. Přistál mi na ruce a já ho asi nějak zmáčknul, že se zakousl. Zkoušel jsem ho dvakrát odcvrnknout, ale marně. Žena ho pak chytla a zatáhla. Hlava zůstala zakousklá a tělo povolilo, nechápal jsem. :)
ransom

#1084 Příspěvek od ransom »

Tohle jsou okřídlené budoucí královny mravenců, co žijou v trouchnivějícím dřevě. Dělnice se špacírujou okolo celý rok, ty mají kolem 12mm. Královny se rojí právě teď. Jsou větší. Složená křídla jim přečnívají daleko přes prdel a i s nimi mají kolem 25mm. Pobíhají a snaží se nemotorně odletět. Přitom většinou padají na držku.
Trubci jsou sotva poloviční.
PixelOrgy

#1085 Příspěvek od PixelOrgy »

Zlatohlavci jsou bozi :-) A kolem prehrady spousta uzovek, od malych tkanicek az po solidni hadice :-)
A pak taky takovi sikovni plavci :-)
Přílohy
IMG_6580.jpeg
IMG_6580.jpeg
EKKAR

#1086 Příspěvek od EKKAR »

Nj, nutrie, ty se začaly poslední dobou docela dost šířit do naší přírody jako invazní druh, s výjimkou člověka nemají predátora, kterej by je lovil, běžný zdivočelý kočky na ně fyzicky nestačí a větších šelem (vlk, rys, medvěd) co by je zvládaly u nás zas tolik není, případný větší kočky jako puma, jaguár nebo tygr u nás volně nežijou vůbec. V Litomyšli normálně okupovaly břehy říčky Loučný a lidi je ještě chodí krmit. Je to epidemiologický riziko, přenáší většinu "hlodavčích" infekcí a navíc poškozuje břehy, kde si vyhrabává nory. Větší jedinci můžou bejt i fyzicky nebezpečný, protože působí roztomile, když žebrají o žrádlo, ale dokážou uhryznout i prsty nebo jinak pokousat, když je někdo neopatrně chytne nebo budou obecně mít pocit hrozby. Myslím si, že zrovna nutrie sem do Evropy nepatří.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#1087 Příspěvek od Hubert_79 »

V Praze na Rokytce byly (nebo ještě jsou, nevím) taky a zakously tam nějakému čoklaři jezevčíka.
Stejně to tam dementi chodili krmit...
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
kejki

#1088 Příspěvek od kejki »

Potkan je fuj, ale tohle je větší a má barevné zuby. :lol:
Brácha to začal lovit a ani to nemůže rozdat, protože je to fuj z volné přírody. Množí se to jako potkani a v zimě si došli 50 metrů od vody pro žrádlo slepicím anebo na pěknou trávu.
ransom

#1089 Příspěvek od ransom »

Slepýšátko.

Obrázek
lesana87

#1090 Příspěvek od lesana87 »

Včera jsem přesídlila rybičky z akvárka ven do jezírka. Při té příležitosti jsem zjistila, že tam jsou nejméně dva, ale spíše tři dospělí čolci. Jeden, asi březí samička, má břicho jak balon. Tak jsem si říkala, že to bude supr, až tam zase vyprdne 15 čolčat jako loni a rybičky se budou muset sakra ohánět, aby utrhly něco k žrádlu. Po dnešku už strach o "přezvíření" jezírka nemám. Po obědě jsem totiž v jezírku načapala třičtvrtě metrovou užovku obojkovou. Tak jsem měla rybičky. :(
ransom

#1091 Příspěvek od ransom »

Tak halančíky jsi asi do jezírka nevypustila, že jo. Tipuju jeseny nebo karásky? A taková užovka taky není k zahození.
Jestli se jí ale chceš pomstít, vypusť do jezirka piraně. Ty si poradí i s jinačejšími hady. Akorát tam pak nestrkej končetiny.
lesana87

#1092 Příspěvek od lesana87 »

To je malinký jezírko 300 litrů, byly to paví očka.
EKKAR

#1093 Příspěvek od EKKAR »

Na zahradě se v kompostu ohraženým starýma pražcema usídlily užovky, nikdy jsem jim neviděl hlavy, vždycky jen mezi těma pražcema a listím dýní nasázenejch na ten kompost kus naprosto černýho těla jak pohozená hydraulická hadice. Po straně zahrady teče potok, voda je tak hned vedle. Krok blíž - zašustění a sjely pryč někam mimo pohled. Takže nevím jestli obojková, podplamatá nebo stromová - ale myší, hrabošů i hryzců zřetelně ubylo ... Zato sousedka, která nám (podle záznamu z fotopasti) chodila "kontrolovat" různý plodiny na záhony v době naší nepřítomnosti, najednou o "kontrolování" zcela ztratila zájem ... Až dodatečně jsme zjistili, že má panickou hrůzu z hadů ... Takže i proti takovýhle "škodný" může užovka fungovat ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
ransom

#1094 Příspěvek od ransom »

Jestli to jsou dehtovaný dubový pražce, a paní se dala pod vlivem alternativních médií na BIO, mohlo ji to vylekat i bez hadů.
EKKAR

#1095 Příspěvek od EKKAR »

Nevím jestli byla na bio, ale regulérně nám chodila užírat jahody, maliny a kanadský borůvky.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“