Tesla 512030 Dominant

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
JirkaZ

Tesla 512030 Dominant

#1 Příspěvek od JirkaZ »

Staré gramorádio Tesla 512030 Dominant - vnitřní stav neznámý (pravděpodobně velmi málo používané, zvenku velmi zachovalé), dědictví v rodině.

Má to dnes nějakou cenu? Původně jsem myslel, že bych se tomu někdy věnoval, ale elektronky mě v životě v podstatě minuly a už nějak úplně nemám chuť se to toho pouštět...

Díky za smysluplné názory.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
xsc

#2 Příspěvek od xsc »

Cena je pár stovek až litr podle stavu.
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

https://oldradio.cz/ts512030.htm máš krásnou starožitnost, která je nádherná už jen jako kus nábytku. Pokud najdeš někoho, kdo ti pomůže zprovoznit aspoň přijímačovou a nf část (gramofon s krystalovou přenoskou už asi do původní podoby neuděláš), budeš mít doslova cennej muzeální exponát, obzvlášť jestli to nemá lakovaný části skříně poškozený přeteklou vodou ze zalívání kytek, který s oblibou na takový přístroje stavějí ženský ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Proč by někoho hledal , tohle si zgenerálkuje sám . Bohužel to nemá smysluplné využití .
jardafiala

#5 Příspěvek od jardafiala »

Pokud se ti do toho nechce tak to dej na aukro. Nedávno jsem tu zmiňoval PHILIPS v žalostném stavu zachráněný od popelnic, dostal jsem za něj něco málo přes 1000Kč.
Yarda1

#6 Příspěvek od Yarda1 »

Já takové věci nabízím za odvoz. Nedávno jsem "zachránil" rádio co když bylo naposled zapnuté tak fungovalo, ale hodně let bylo ve sklepě a dřevěnou skříňku drželi pohromadě jen červotoči aby měli kde bydlet. A dost rychle jsem se ho zbavil. Když je mi líto něco vyhodit, ale momentálně pro to nemám použití, dám to do dřevníku a pokud to tam pár let je tak buď za odvoz nebo do SD. Nechci řešit, že bych to za pár šprdlíků střelil a kupující mi to pak chtěl vrátit a chtěl po mně zpátky peníze.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“