Pomoc s hledáním digestoře

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Michal22

Pomoc s hledáním digestoře

#1 Příspěvek od Michal22 »

Mírně předěláváme kuchyni, hlavně řešíme odtah od varné desky pryč, což tady do teď nebylo.
Takže přišla řeč i na novou digestoř.
Stávající je Mora, asi 20 let stará, podvěsná.
Moje ženská by chtěla výsuvnou, ale co jsem zatím našel, tak všechny mají výšku kolem 180 mm, jsou určené k vestavbě.
Nezná někdo prosím nějakou výsuvnou digestoř s nízkou výškou?
Třeba do 120 mm, která by byla určena pro montáž pod skříňku?
Odtah vrchem, průměr 100 až 120 mm.
Díky
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
josef_novak

#2 Příspěvek od josef_novak »

Jen ten výsuv musí být aspoň 40mm a do dalších 80mm nacpat ventilátor a vše ostatní, je nereálné. Ono už jenom sehnat odtah směrem nahoru, je dnes problém, což určitě víš.
Řešil jsem něco podobného nedávno a taky jsem použil 187mm a obětoval skříňku pro zástavbu. Ve té skříňce mám i zdroj a ovládání pro LED pásky a ještě se tam vleze i dost věcí, které se ne až tak často potřebují.
Přílohy
digestor.jpg
digestor.jpg
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Podívej se na digestoře Whirlpool v nerezu, nedávno (max. 2 rok zpátky) jsem ji doma měnil, má odtah nahoru, výsuv je 40mm, nad ním potřebná instalační vejška 140mm PLUS DALŠÍ VEDENÍ ODTAHU. Šířka nad šporhéltem je nominálních 600mm. Typ ti z hlavy neřeknu, ale cena byla kolem 2500,- v í-šopě.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Michal22

#4 Příspěvek od Michal22 »

josef_novak: ale já právě jednu takovou digestoř nedávno našel, jen jsem si (já blbec) nezachoval odkaz.
Výrobce byl myslím Electrolux.
Něco podobného, o čem píše Ekkar.
Ekkar: prošel jsem kompletní nabídku Whirpool, ale bohužel jsou všechny výsuvné digestoře z jejich nabídky jsou vestavné s výškou těch 180 mm, což už je moc.
Nemůžeš prosím zjistit přesný typ?
Díky
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

Jedinej štítek, kterej se mi na ní podařilo najít. Je zezadu na čelním panelu, na tý výsuvný části. Vidět tam není, focený je to samozřejmě mobilem a naslepo, ale rozluštitelný to je - model AKR 749/1 IX ("inox" = nerez), kód produktu 8599 9155 1231. Celková vejška digestoře je samozřejmě těch 180mm, z toho 40mm je výsuv.
Přílohy
digestoř Whirlpool štítek.jpg
digestoř Whirlpool štítek.jpg
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
kejki

#6 Příspěvek od kejki »

Hodně obrázků se najde na bazoši Elica by měla být od Klarsteinu? https://elektro.bazos.cz/inzerat/203208 ... -ixa60.php, podobně oddeklovaný byl Whirlpool https://elektro.bazos.cz/inzerat/202887 ... -stavu.php

Pak už jen bastl výsuvné a komínové.
josef_novak

#7 Příspěvek od josef_novak »

Nejspíš skončí u podvěsné bez výsuvu.
Přílohy
main-1667260422943.jpg
main-1667260422943.jpg
Michal22

#8 Příspěvek od Michal22 »

Jo, už to tak začíná vypadat, ale těch řečí kolem, co slyším...
samec

#9 Příspěvek od samec »

Výsuvný digestor? Nenapadá z neho pri vysúvaní bordel do hrnca? Ja by som s digestorom nad hrncom radšej nehýbal. Ostatným prajem dobrú chuť.
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

Výsuvný mají zespoda vyjímatelný rošty, jednou za měsíc-za dva je vyndáš a vymácháš v horkým saponátu. Bejvá to z perforovanýho Alu plíšku a plněný je to Alu šponama, podobnýma jemný drátěnce. Je to zajištěný jen jednoduchou západkou na malou pružinku. Zachycuje se v tom hlavně odpařenej a v digestoři zase zkondenzovanej olej ze smažení. A taky to trochu tlumí hluk sacího větráku.
Artaban001

#11 Příspěvek od Artaban001 »

Nebývá to náhodou u všech moderních kvůli chlazení vzduchu, aby horký "dech" ze spodu neroztavil lopatky v turbínkách ventilátorů?
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

Je to tukovy filter. Tuk z vyparov v nom kondenzuje - aby to nerobil az vo ventilatore alebo v potrubii.

Vacsinou sa da vycistit v umyvacke.
keemo

#13 Příspěvek od keemo »

to jo akurat hnilik sa moc nema rad s agresivnymi umyvacimi prostriedkami, cernie a rozpada sa... kedysi som do umyvacky strcil nadobu z domacej pekarne a cumel som ako puk co som odtial vytiahol....
EKKAR

#14 Příspěvek od EKKAR »

Přesněěěěě - já to jednou u tý starý polil louhovým odmašťovadlem na průmyslový nečistoty - a vono mi to půlku těch mřížek sežralo ... Od tý doby žádnej louh, jen do vany s tím a nějakej saponát a horkou vodu, klidně i mírně tlakovou = z hadice po odmontování sprtchy v koupelně. Teče z toho pak PJEKNEJ BORDÝLEK ...
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“