BM215A - výroba kariet
Moderátor: Moderátoři
BM215A - výroba kariet
Chcem testovať a porovnávať hlavne historické a teda celkom vzácne elektrónky s 5-pinovou paticou z 20.-30. rokov typu E438, C443, B405 a pod, takže aj zničenie jednej elektrónky by bolo docela drahé. Podotýkam že elektrónkam sa venujem pomenej.
Momentálne vyrábam na začiatok kartu pre E438 - našiel som len 1 datasheet kde som z grafu vyčítal približné hodnoty, elektrónka má max. napatie 200V, takže v karte som zvolil anódové napatie 150V, žeravenie 4V - takže som zvolil 1+3V (je to OK ?), mriežkové prepatie podľa grafu pre 150V, rozsah merania 5mA a hodnoty od-do od oka 2-3mA (je to správne ? ako nastaviť tento rozsah hodnoty ?)
Pridávam aj obrázky pre kontrolu.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Elektrónka by mala byť NOS - no po takmer 100 rokoch nikto netuší čo zažila.
To ma práve zaujímalo, ako nastaviť OK pásmo na meradle, či "od oka" alebo je na to nejaký postup, a či sa napatia žeravenia sčítajú - t.j. 3V+1V=4V.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Kdybys měřil nějaké lampy pro universální přístroje, tj. s velkým žhavicím napětím (řada C, V, U apod.), tak žhavicí napětí nenastavuj rovnou plné, ale zapínej elektronku s cca polovičním žhavením a teprve po pár vteřinách dej plné. Jinak ji můžeš spálit. Obzvlášť u vzácnějších typů by bylo hloupé je takto zničit.
Mám elektrónky rady U z talizmanov a aj V radu - napr. VCL11 s orlicou
Dávnejšie mi napadlo pri žhavení od studena prepnúť prepinač "doladenia sieťového napatia" na -12% a potom ho dať po miernom nažhavení na 0%, ale prepnúť ho priamo kolíkami je asi lepší postup.
Myslíš že je takéto postupné žhavenie potrebné len u rád C, V, U a pod s vyšším napatím, alebo aj u starých 4V elektrónok ?
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele: