Jo, jseš úplně mimo. Tohle mohlo platit v době národního hospodářství a pětiletek, kdy se plánovalo třeba na 15 let dopředu. Dneska se šetří na všem, i na zásobě nejnutnějších ND, protože "přeci jsme v době on-line objednávek a just-in-time dodávek, ne?" Jenomže šedá je teorie a zelenej strom života - a já už za svůj život viděl moc případů, kdy tohle spoléhání na "okamžitý dodání" vyhořelo jak papírovej čert a muselo se prudce bastlit - aby to v požadovanej okamžik aspoň provizorně fungovalo a s tím, že na skutečnou třeba i několikadenní opravu a klidně i vlastníma silama, ale s odstavením z provozu a veškerým komfortem dodanejch ND bude čas pozdějc.martinkopp píše:...
3) Mít fabriku tak nemám problém nakoupit pár typů nejčastěji používaných tlačítek, je to otázka max. nízkých stokorun. Já žádnou fariku nemám, zato tactile tlačítek mám celou krabičku - viz foto.
...
6) U bosse si taky moc nešplhneš, spíš naopak. Budeš za nýmanda, protože to za dva dny přestane fungovat a on pak zavolá někoho o kom si myslí že tomu rozumí a opraví to tak aby to fungovalo.
Tlačítka pro ovládání elektroniky - zvýšený odpor
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
- martinkopp
- Behemot
- Doporučuje se dohled moderátorů
- Kontaktovat uživatele:
Vymačkaný, plech ztratil pružnost, jedině výměna. Tesem to měnil ve všech místech DT, kde se to mačká, holt se u systému pro domky nepočítá s desítkama otevření denně, každej den v roce.ZVUK2000 píše:Také se u nich setkávám ze závadou že po zmáčknutí to jde lehce a ten plíšek ve vnitř vůbec nereaguje. Jako by tam nebyl
Ve spoustě "takypodniků" dají radši meloun-dva na nový služební auto než 10-20 tisíc na ND, ležící ve skříni u dílny. A když nastane nutná potřeba, není ani čím dojet pro ty nejpotřebnější díly nebo člověka-mechanika, protože novým služebním autem jel pan náměstek se svou "omako" na služební cestu na veletrh ... a to starý se dalo do bazaru, bo už potřebovalo moc údržby. Vítej v realitě kapitalismu. Ne, rozhodně si nestejskám po minulosti a vládě kmene komančů, ale sere mě spousta nešvarů, který s sebou přinesla současnost - a ještě víc, když se je někdo snaží popírat, když jsou na denním pořádku. Ještě lepčí voyeb je, když sice podnik koupí ND, ale službu konající technik se k nim nedostane, protože ty ND byly moc drahý a tak je vedoucí údržby/techniky má zamčený ve svý soukromý skříni/kanclu a klíče samozřejmě nedává na vrátnici, ale pjekně tahá v kapse s sebou domů. To pak nevíš, jestli máš nadávat, brečet nebo se hystericky smát.
Ale jo, věřím ti, že ty ses s tím ještě nepotkal. I příjemný výjimky občas nastanou. Moje zkušenosti jsou ale nahusto opačný.
A kutilmile - nelituju tě
- martinkopp
Pokud máš možnost, používej ty větší 12x12. Mají mnodem vyšší životnost a prokliknutí je o dost znatelnější.Behemot píše:Vymačkaný, plech ztratil pružnost, jedině výměna. Tesem to měnil ve všech místech DT, kde se to mačká, holt se u systému pro domky nepočítá s desítkama otevření denně, každej den v roce.ZVUK2000 píše:Také se u nich setkávám ze závadou že po zmáčknutí to jde lehce a ten plíšek ve vnitř vůbec nereaguje. Jako by tam nebyl
1) Automotive nie je blbá spotrebka, ale v prvom rade safety. A tento systém tlačítok sa tam používa.martinkopp píše:1) Oporové matice se na tlačítkách v průmyslu nepoužívají, protože je to extrémně nespolehlivé, je to doména spotřebky.
3) Mít fabriku tak nemám problém nakoupit pár typů nejčastěji používaných tlačítek, je to otázka max. nízkých stokorun. Já žádnou fariku nemám, zato tactile tlačítek mám celou krabičku - viz foto.
3) Sklady sú plné náhradných elektróniek... Ten tvoj kufrík s tlačitkami dopadne rovnako. Skôr prídu na trh nové nekompatibilné tlačitka, než ty tie svoje stihneš spotrebovať.
- martinkopp
Prostě když objednávám tlačítka na nějaký projekt, přidám dolar a přiobjednám pár desítek ks navíc do zásoby. Když pak tlačítko potřebuju, šáhnu do šuplíku, vyberu nejvhodnější a za pár sekund pokračuju dál, bez objednávání, čekání až to přijde, placení poštovného kvůli každé blbosti...
Jsou to haléřové položky a to se vyplatí mít doma při ruce.
sem tam to prostě blbne. Ono to rádio má pošahanou konstrukci, tlačítka co jdou ven jsou malá a moc nízká, takže člověk ani nemůže pořádně přitlačit. To ovládání skrze odporovou matici je fakt pitomé, když se tlačítko zmáčkne málo, tak to pak "přeskočí" na jinou funkci - a ono pak nepomůže, že to zmáčkneš víc - mezitím se pustí třeba sken (místo volume+).
To by se musely všechny fakt rozřezat, plíšek očistit (jedno jsem rozdělal, je to nějaký bronz, ale celý zašedlý) a pak slepit zpět.
Prdím na to, objednal jsem balík nových tlačítek, tohle nemá cenu.
Akorát doufám, že to nebudu řešit za chvíli znova.
Vycisteny spinac sa najlepsie otestuje rychlym pipacom na multimetri. Pri stlaceni musi pipat bez chrcania (zakmitov). Odpor musi byt multimetrom nemeratelny (rovnaky ako skrat vodicov).
Ale naozaj je najlepsie ich vymenit. Pri nakupe pozor na ovladaciu silu, aby si pri stlacani nemusel radio druhou rukou drzat
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Zřejmě záleží i na materiálu kontaktů. Zajímavé, že třeba Panasonic z 95 už používal tyhle malé problémové mikrotlačítka a tam je vše na repas.
- martinkopp
Možeš mať tlačítok plný dom, aj tak sa schválne vyskytne exotické, ktoré ničím nenahradíš.martinkopp píše:Já netvrdím že to někdy spotřebuju, osobně si to taky nemyslímMám to primárně do svých konstrukcí, opravy čehokoliv přineseného už nedělám, protože to nikdo nezaplatí.
Prostě když objednávám tlačítka na nějaký projekt, přidám dolar a přiobjednám pár desítek ks navíc do zásoby. Když pak tlačítko potřebuju, šáhnu do šuplíku, vyberu nejvhodnější a za pár sekund pokračuju dál, bez objednávání, čekání až to přijde, placení poštovného kvůli každé blbosti...
Jsou to haléřové položky a to se vyplatí mít doma při ruce.
https://vi.aliexpress.com/item/1005008285898275.html