Yamaha RX-V757 nejde zapnout
Moderátor: Moderátoři
Napájanie je akurát na hrane a "zablúdilý impulz" z teplovzdušky mu "pomôže rozbehnúť štart"
Podľa mňa má C405 malú kapacitu, prípadne R419 je poškodený, alebo vadná zenerka D405 - čiastočný prieraz.
Môžeš vyskúšať pripojiť lab zdroj 9-10V na VDD a zistiť aký to má odber... 15-20mA - viac by to nemalo mať.. Bez sieťového napájania !
dred píše:Video nejde prehrať, máš ho ako súkromné... Nevadí viem si to predstaviť.
Napájanie je akurát na hrane a "zablúdilý impulz" z teplovzdušky mu "pomôže rozbehnúť štart"
Podľa mňa má C405 malú kapacitu, prípadne R419 je poškodený, alebo vadná zenerka D405 - čiastočný prieraz.
Môžeš vyskúšať pripojiť lab zdroj 9-10V na VDD a zistiť aký to má odber... 15-20mA - viac by to nemalo mať.. Bez sieťového napájania !
9V ze zdroje, odběr 0.005A
Za D406 sa napätie filtruje C406... ten je určite v poriadku??
Pri napájaní VDD 6,5V už stráca funkciu PDET (optočlen IC401) ktorému posúva pracovný bod 6,8V zenerka (D404) - už sa nerozsvieti LED!
Zaměňuješ příčinu za následek. Obvod optočlenu (D404,R411,IC401) je jediný, který významně zatěžuje Vdd. Proud CMOSu a MOS-Fetu je zanedbatelný. Zatěžovací proud je dán vztahem (9.4V-6.8V-1.1V)/100Ω. A protože takový proud tento zdroj nedá, je napětí Vdd taženo dolů touto zátěží.dred píše:Pri napájaní VDD 6,5V už stráca funkciu PDET (optočlen IC401) ktorému posúva pracovný bod 6,8V zenerka (D404) - už sa nerozsvieti LED!
-------
Bez ironie: Když kapacitu C409 odpojíš, bude proud zdrojem 0mA po té, co se přes diodu nabije C405. Je přece jedno, ve kterém přívodu AC zdroje (sítě) je zapojen kondenzátor. Je to sériové spojení.