auto-moto, zadní kotoučová brzda, zatlačení pístku

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#16 Příspěvek od BOBOBO »

Nwm , co je to šnek , ale pístek lze zatlačit bez otáčení , což znamená , že pístek není se šroubovým mechanismem spojen . Je jen nějakou matkou na šroubovici vytlačován . Potom by vycházelo , že je píst korozí upevněn v třmenu , ergo kladívko větší silou .
Pikofarad

#17 Příspěvek od Pikofarad »

Bobobobobo,šnekový převod už existuje dlouho,vymyslel ho Anton Vasilievič Šnekov,na své Feldě ho asi na brzdách nenajdeš
Přílohy
nek.jpg
nek.jpg
BOBOBO

#18 Příspěvek od BOBOBO »

Vypadá to , že bys mohl navštívit PRVNÍ ročník zámečničiny , kde ti vyučující vysvětlí , co je to šnekový převod . Dovolím si já . Při šnekovém převodu jsou hřídele MIMOBĚŽNÉ . Toto slovo si jak se zde denně psalo k u r va vygůgluj , to jsem nevymyslel .
Jodr

#19 Příspěvek od Jodr »

Vyrezlá planetová převodovka mezi mototem a mechanismem…
Jen blbec se učí svými chybami opakovaně....
BOBOBO

#20 Příspěvek od BOBOBO »

Proti tomuto hovoří , že mechanismus "dojede" .
pavel71

#21 Příspěvek od pavel71 »

Pokud se ti podařilo diagem či externím zdrojem odblokovat motorky tak se píst pouze ručně zasune do brzdiče zatim sem se nesetkal stim že by se u el. ruční brzdy muselo pistem otáčet
Pokud to nejde je to zatuhlí dost často nabobtná těsnící gumička a pistem skoro nehneš
Nedávno sem dělal 3kovou V 70ku a skončilo to výměnou obou zadních brzdiču a zas vše de jak má
sr71

#22 Příspěvek od sr71 »

pavel71 píše:...dost často nabobtná těsnící gumička a pistem skoro nehneš...
ano, s tímto jsem se už taky několikrát setkal, že pohyb pístku blokovala těsnící guma, je to divný ale je to tak.
Zpět k tomu mému brzdiči (teprve to budu znovu zkoušet, mezitím jsem získával informace a vychází mi z toho že mohou být obě varianty - že je nutné nebo nemusí být potřeba pístkem točit při zatlačování)
Vzhledem k tomu že tam mám brzdič přesně tohoto provedení, s třemí drážkami v pístku, tak se přikláním k tomu, že asi potřeba točit je (proč by tam jinak byly ty drážky)
Přílohy
třmen.jpg
třmen.jpg
Martin_R

#23 Příspěvek od Martin_R »

Sice tam jsou drážky, ale tento typ není potřeba točit (hrozí i poškození mažety z důvodu rzi...). Pokud to nepůjde po dobrém tak brzdič ven, rozebrat a repas. Sada gumiček a nového pístku se dá pořídit do cca 500kč.
Osobně jsem to na stejném autě dělal na podzim komplet všechny 4. Není tam žádná záludnost.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“