Dneska připojím ICD2 k USB a opět hláška něco ve smyslu "neznámé zařízení". Ok, opět programuju 4550ku. Po naprogramování připojím. Ve správci ovladačů, žádný ovladač Microchip MPLAB ICD2 Firmware Cllient nemám. Reinstaluju ovladač, při instalaci se resetne pc. Naběhne OS, instaluju znovu. Nainstaluje se, ale je u něj vykřičník. Tak jej odinstalovávám a restartuju. Opět instaluju ovladač. Tentokráte vše ok. Připojím ICD2 spustím MPLAB připojuju se a vyskočí hláška, že MPLAB ztratil komunikaci s ICD2, opakovat? Klikám na ano, v output okýnku se vypíše:
Connecting to MPLAB ICD 2
ICD0019: Communications: Failed to open port: (Windows::GetLastError() = 0x2, 'The system cannot find the file specified.
')
ICD0021: Unable to connect with MPLAB ICD 2
MPLAB ICD 2 Ready
Protože se MPLAB nepřipojí, nejde ani kliknout na "Download ICD2 Operating System". Co tedy dělat? Opět metoda pokus omyl = odpojovat připojovat až se to náhodně zase rozjede?
Když jsem otevřel krabičku, abych opět přeprogramoval 4550ku, měl jsem ještě usb konektor připojený, a protože jsem byl blízko DPS, zjistil jsem, že tam něco slabě píská. Asi to bude normální, ale dříve jsem si toho nevšiml. Zajímalo by mě, zda vám to taky slabě píská, příp. co to může být.
Taky nerozumím tomu, jak se může poškodit firmware, když krabička leží na stole a nic se s ní nedělá..