osciloskop

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
SMITH

#31 Příspěvek od SMITH »

mira2830 píše:nemate nekdo schema na ten elektronicky prepinac? mam taky bm370 a tohle by nebylo k zahozeni
EDIT: prosim :oops:

Jedna konštrukcia bola v KTE niekedy okolo roku 1996
Ak bude čas skúsim pozrieť.
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
SMITH

#32 Příspěvek od SMITH »

zdenekxxx píše:(BTW všimli jste si že v různých seriálech kde se snaží o "vědecké" prostředí často na pozadí běží nezasynchronizované sinusovka na nějakém obstarožním osciloskopu, nedávno jsem si toho všiml v Lost).

To ma najviac rozosmial záber z filmu Riskantný plán (Real McCoy) v hlavnej úlohe s Kim Basinger , kde odstavila kamerovy systém tak , že na osciloskope Tektronix ,na ktorom boli 2 sínusovky, tieto vertikálným posuvom spojila :D
Huu a kamera ukazovala statický obraz :D

Dalšia častá scená : Lupič príde k poplašnej ústredni a OTVORÍ jej kryt , bez vyvolania poploachu :D Z toho plynie , že v USA nepouživaju tampre.
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od forbidden »

SMITH píše:To ma najviac rozosmial záber z filmu Riskantný plán (Real McCoy) v hlavnej úlohe s Kim Basinger , kde odstavila kamerovy systém tak , že na osciloskope Tektronix ,na ktorom boli 2 sínusovky, tieto vertikálným posuvom spojila :D
Huu a kamera ukazovala statický obraz :D

Dalšia častá scená : Lupič príde k poplašnej ústredni a OTVORÍ jej kryt , bez vyvolania poploachu :D Z toho plynie , že v USA nepouživaju tampre.

Nejlepsi je jak ve filmech pracuji na pocitacich - prijdou, zapnou a hned neco zacnou tukat do klavesnice, zadny bootovani :D Nebo ty jejich programy, prijde mail, pres celou obrazovku naskoci nekolikasekundova animace s obalkou.... Vubec pocitace jsou ve filmech kapitola sama pro sebe.
Hejnicek

#34 Příspěvek od Hejnicek »

Kápli jste mi do noty. Taky mě to několikrát zarazilo jak vypadá ten SW ala Hollywood. Třeba nedávno ve filmu s "Bruce Wilicem". Připomíná mi to v roce 2008 starej dobrej MS-DOS. Jo a na monitoru mají obvykle jen 2 barvy. Většinou je to zeleno černá kombinace.
rnbw

#35 Příspěvek od rnbw »

forbidden píše:Nejlepsi je jak ve filmech pracuji na pocitacich - prijdou, zapnou a hned neco zacnou tukat do klavesnice, zadny bootovani :D

Mozno pouzivaju Suspend-to-RAM.
Cust

#36 Příspěvek od Cust »

přece na nejdůležitějším počítači na světě, který řídí všechno, nemůžou jet w2k, to by připadalo i obyčejným lidem (neelektrikářům a neajťákům) divně
Sendyx

#37 Příspěvek od Sendyx »

Spousta technologických věcí ještě běhá třeba na PC386... není to tak dávno, kdy kolega prolézal šrot aby našel nějakou IDE kartu do AT286/16, protože se podělal počítač na řízení stroje na zkoušky materiálů, a ono to fakt s ničím rychlejším nechodí, a 3M na novější vybavení nikdo nemá.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od forbidden »

rnbw píše:Mozno pouzivaju Suspend-to-RAM.

To mozna ted, ale v dobach jeste AT desek asi ne.
Jeste jsem si vzpomel na velmi oblibeny zvuk starych MFM HDD, mel jsem je jeste i doma, tak to znam. Ve Vetrelci to bylo slyset v te mistnosti s hlavnim pocitacem. Slysel jsem to jako podkladovy zvuk i u mnohem novejsich filmu u PC kde by tyto disky asi uz tezko byly.
zdenekxxx

#39 Příspěvek od zdenekxxx »

IDE karet do ISA je všude vagón, pokud by někdo potřeboval, není problém.
helios

#40 Příspěvek od helios »

Ja som kvalitný úlet videl vo filme "osamelá plavba" ktorý sa premietal tesne po šamotovej revolúcii. Bol to ruský film na štýl Rambo, štart rakety na jadrovej základni odpočítavali na osciloskope a hlavný výpínač základne bol v raketovom sile. Inu, "baľšája téchnika"... :lol:
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
PLV

#41 Příspěvek od PLV »

S kukátkem BM 370 jsem v 70 létech v nejmenované fabrice běžně prováděl opravy na nf přístrojích. Na solidní změření parametrů se používaly měřící přístroje jako jsou milivoltmetry, generátory, zkresloměry, kolísoměry, měřiče odstupu, charakterografy, apod. Osciloskop se vždy používal jen jako kukátko aby člověk viděl co z přístroje leze. A tak si myslím, že je to i dnes i když se už neživím profesionálně opravami. V Americe jsou rozšířené počítače Apple MCintosch nebo jak se to jmenuje a ty vypadají a ukazují trochu jinak než počítače v Evropě. A ty zhovadilosti se starty raket jsou v každém Americkém akčním filmu. V Ruském jsem to tedy ještě neviděl.
Netřep se mnou!
rnbw

#42 Příspěvek od rnbw »

S AT doskou jedine suspend-to-disk. Ale to uz nie je take rychle.

Pred par rokmi som staval 286ku - bolo to tiez na riadenie nejakeho procesu a nemohlo to byt nic novsie. Nastastie som potrebne komponenty mal.
Sendyx

#43 Příspěvek od Sendyx »

Není to moc sranda, na jedné firmě, co znám, se ve skladu pečlivě udržují 3 staré hnusné IBM XT bez HD, s 5 1/4" disketama, protože je k tomu hw klíč a vyhodnocení dat z nějakého měřáku. Známý má jednou za rok povinnost je zkontrolovat, vyměnit baterky atd., aby to ještě 5 let mohlo občas sloužit. Zkuste dneska něco takového sehnat. :(
zdenekxxx

#44 Příspěvek od zdenekxxx »

helios - možná to až zas takový úlet nebyl, v radioamatérských kontrukcí(buďto 1 nebo 2 díl) byl návod jak udělat z osciloskopické obrazovky 7QR20 displej na kterém bylo možno zobrat myslím až 10 čísel. Bylo to z nedostatku sedmisegmentových displejů a digitronů. Takže někde realita :D
Sendyx

#45 Příspěvek od Sendyx »

Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“