Sušička AEG 9000 AbsoluteCare TR958M6CC nečerpá kondenzát
Moderátor: Moderátoři
Sušička AEG 9000 AbsoluteCare TR958M6CC nečerpá kondenzát
prosím o radu/pomoc. Výše zmíněná sušička nečerpá zkondenzovanou vodu do horního zásobníku, sušička se po chvíli provozu zastaví a rozsvítí hlášku vyprázdněte zásobník na vodu, ten je ovšem prázdný. Nejhorší na tom je, že to nedělá pravidelně, ale většinou po nějaké době provozu. Stokrát jsem sušičku rozebral, proměřil, vyčistil, po poskládání vždy nějakou dobu šlo a potom utrum. Našel jsem fígl, když po signalizaci plného horního zásobníku vytáhnu vodu pomocí vysavače na vodu, suška jede dál dokud spodek nenaplní a nezvedne plovák. Pak zase vysavač, atd, ale to není ideální...
Vyndal jsem desku v domnění, že najdu studeňák, nenašel. Čerpadlo je spínané součástkou která se tváří jako triak, není na něm žádné číslo, ale předpokládám, že je to něco takového
https://www.ame.cz/ACS108-6-SMD-a24622929.pdf
Může triak někdy jít a někdy nejít, případně přestat jít po nějaké době provozu? Ví někdo, jaký konkrétní triak je na té desce?
V příloze posílám fotku desky se znázorněním kam je připojené čerpadlo a která součástka ho spíná. Budu vděčný za každou pomoc a děkuji předem.
Vyměknul jsem a objednal nové čerpadlo, přímo u AEG se slevovým kuponem 10% a dopravou zdarma. Je tam tohle:
https://shop.aeg.cz/prani/pracky/motory ... 0075922025
Než jsem stihl dopsat příspěvek, donesl mi kamarád měřící sondy a zjistil jsem, že proud do čerpadla jde, takže asi jaks psal na začátku, přidřené čerpadlo.
- tatramacek
Ze zásady nepřidávat do prádla, které půjde do sušičky žádné aviváže, anebo parfémované výrobky. Různé oleje, které výrobky obsahují ti celou sušičku zalepí a vyčištění je docela náročné.rene píše:Tohle není po letech, ale po roce... Bohužel moje žena je velký chemik a dává do praní šílená svinstva, pak se usazuje dole v sušce nějaký koncentrovaný parfém a asi žere i to čerpadlo.
Než jsem stihl dopsat příspěvek, donesl mi kamarád měřící sondy a zjistil jsem, že proud do čerpadla jde, takže asi jaks psal na začátku, přidřené čerpadlo.
Může být vadný samotný snímač hladiny vody, který spíná čerpadlo, anebo čerpadlo samotné.
S tvrzením "Může být vadný samotný snímač hladiny vody, který spíná čerpadlo, anebo čerpadlo samotné." bohužel nemáš pravdu. Řídící jednotka spíná čerpadlo v pravidelných intervalech nezávisle na plováku. Plovák funguje spíš jako "záchranná brzda", pokud je hladina vysoká tak, že plovák sepne mikrospínač a tento stav trvá po určitou dobu, odstaví řídící jednotka sušení a vyhodí hlášku o nutnosti vyprázdnit nádobu s vodou.
@bu250, též bych ho rád zkusil, umíš poradit, jak se u tohoto typu sušičky spustí? Nikde na netu jsem to nenašel.
Strávil jsem hledáním hodně času a nestačilo, posílám foto předního panelu, prozraď mi prosím, kterými tlačítky spustím diagnostický režim. Díky moc předem.
Edit, tak vyřešeno - čerpadlo KO, po necelých dvou letech. Po výměně za nové vše funguje. Staré když vezmu do ruky a připojím na 220, tak je cítit, že se kouše. Cvičně jsem ho rozebral (vyškubl rotor) a zůstal čučet, všechno sračkovitý plast, to přece nemůže moc dlouho vydržet běhat.