AIWA NSX-990

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Sejny

#46 Příspěvek od Sejny »

Tak jsem se do toho obul víc, je mi líto takové krásné 90s mašiny :) Ta destička vevnitř je modul s ESP32 od fy Heltec. Trochu oser je to, že ta původní logika má 12V úrovně, takže je potřeba to převést. Stačilo nalít pár shift registrů, PLL pro FM tuner a už to hraje. Takhle nabastlené to mám na zkoušku, chci na to udělat plošňák, takže teď hledám nějaký vhodný řadič pro VFD. Destička s ESP se osadí místo původního MCU.

https://youtu.be/fpShX5bO_XI
Přílohy
IMG_7292sm.jpg
IMG_7292sm.jpg
Sejny

#47 Příspěvek od Sejny »

Bádání pokračuje a zdá se, že jsem našel vhodnou náhradu VFD kontroléru integrovaného v původním MCU a je to PT6311. Má dost GRID pinů pro displej, bohužel source piny pro skenování klávesnice nemá na GRID pinech jako původní MCU ale na SEG pinech, takže bude nutné to předrátovat na desce věže. Jedná se o 12 spojů. Pokud by jste někdo věděli o VFD kontroléru, který to má stejně jako původní MCU, tak si rád nechám poradit :)

Přitom jsem objevil chyby ve schematu MAIN desky v servisní dokumentaci, viz. obrázek(jsou tečky tam kde nemají být), nejsou to chyby jediné, nějaké lze nalézt i na POWER/AUDIO desce.
Přílohy
AIWAfail.jpg
AIWAfail.jpg
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“