PT92 korekce E/W
Moderátor: Moderátoři
PT92 korekce E/W
- Přílohy
-
MASCOM chassis PT92.pdf- (563.51 KiB) Staženo 278 x
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
Cievka nemusi byt prerusena, priam naopak, pokial bol zhorety odpor, hrozi, ze cievka bude skor v skrate.
Treba skontrolovat, ci na kolektore tranzistora TV06 sa nachadza parabolicky priebeh s periodou 20ms a amplitudou max 36V. Pokial nie, je zavada pred nim alebo okolo neho, ak tam ten priebeh je, zavada je v diodovom modulatore, skuste zmerat diodu D08, a hlavne kondenzatory CD 20,22.
-
Návštěvník
-
Návštěvník
-
Návštěvník
nitram píše:TA DIODA NEBYLA PRORAŽENÁ.JAK UŽ JSEM PSAL.MĚRENÍM SE JEVILA UPLNĚ NORMÁLNĚ.MĚL JSEM JI VYPÁJENOU A MĚŘIL JSEM JI STANDARTNÍM ZPŮSOBEM.
ALE JE V HÁJI KOREKCE E/W.(OBRAZ JE HORIZONTÁLNĚ STAŽENÝ,OBRÁCENÝ SUD)NAPĚTÍ ZDROJE JSOU V POŘÁDKU.
Toliko z tvých příspěvků . Kdyby měla zkrat , tak se ti rozšíří obraz na max. možnou šířku , kdyby posunula koleno někam k vyššímu napětí , pak to bude normálně regulovat . Z toho logicky vyplývá , že i svod by způsobil zvětšení rozm. horizontálu , protože k přerušení nedošlo .
Jinak Tě mohu ubezpečit , že jsi přímo školní ukázkou proč se nerozdávají serv. módy na potkání , neboť každej normální servisák vleze do SM na posledním místě , kdežto diletant na prvním .
Zdravím Ivan