K čemu slouží tento mezikus k spínači vodárny?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
bu2520

#16 Příspěvek od bu2520 »

ta zpětná klapka je buď součástí spínače, nebo v tomto mezikusu, protože tlak v potrubí za spínačem drží. Čerpadlo při úniku vody nespíná, je v třímetrovém sloupci vody a přesto při spuštění je určitá prodleva než začne téct voda a jde vzduch z kohoutku. Pokud je ten holendr dotažený tak se to neděje.
masar

#17 Příspěvek od masar »

Pozdě jsem si přečetl, že se nejedná o "obyčejný tlakový spínač", ale o zařízení "Fluidcontrol", umožňující chod bez tlakové nádrže.
V tom případě si stačí přečíst návod a hned je zřejmé, kde je zpětná klapka. Všechno "pod fluidcontrolérem" je do určité míry zbytečná maškaráda a zdroj tvého problému s netěsností, kudy se nasává vzduch nad klesající vodní sloupec pod zpětnou klapkou.
:wink:
Přílohy
Fluidcontrol.png
Fluidcontrol.png
bu2520

#18 Příspěvek od bu2520 »

Aha teď už je mi to jasné , nevím proč to dělali tak složitě s tím mezikusem možná tam šoupnu filtr. Dík pomohlo mi to , jsem trouba, že jsem nepřečetl návod.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“