Volvo, zadné dvere
Moderátor: Moderátoři
Volvo, zadné dvere
rád by som poprosil skúsených o pomoc pri vyriešení nasledujúcej zrady.
Mám Volvo XC90 r. 2005. Náhodou som zistil, že zadné dvere nie je možné z z kabíny otvoriť. Auto je odomknuté, cuplíky sú hore a vnútorná kľučka sa pohybuje bez odporu, naprázdno. Takto sa to prejavuje u obidvoch dverí.
Zatiaľ som sa snažil overiť poistky, osadenie skriniek nesúhlasí úplne s návodom. Nenašiel som žiadnu prerušenú.
- vasekpetr1
Zvenku jdou dveře normálně odemknout a otevřít?
Pokud ano, přikláněl bych se také k dětské pojistce. Prověřit spínač na dveřích řidiče, potom rozdělat konektor ve dveřích a zjistit, jestli při povelu na odemčení přijde na některý pin napěťový impuls.
Pokud nic z toho, potom ten kabelový svazek na přechodu rám-dveře. Jestli je svazek přetažený gumou, zkus ho odehnout a podívat se na stav kabeláže - můžou být některé vodiče zlomené či oholené a problém je na světě.
Kedy vznikla chyba neviem. Náhodou sme na to prišli pred mesiacom, keď si tam sadla žena s mačkou (kočkou) v prepravnom boxe a ja som si skočil do obchodu...
Minulý týždeň som bol na STK a ten huncút technik to odhalil, takže mám TK iba na 60 dní.
Zamykanie dverí funguje na pohľad normálne. Po zamknutí (DO alebo z panela na predných dverách) je všetko zamknuté, po odomknutí sa dajú všetky dvere otvoriť z vonkajšej strany. Z kabíny je možné otvoriť iba predné dvere aj v stave keď je zamknuté. Normálne funguje aj zámok veka batožinového priestoru.
Zajtra odmontujem panel dverí, ďakujem dj_Paul a preskúmam vodiče a konektory.
Detské poistky som overoval, nikdy som ich nepoužíval. Pod detskou poistkou na dverách vodiča sa rozumie tlačítko so symbolom kľúča?
Niekedy je veľmi dobrou pomôckou, všimnúť si.. ako sa systém správa... Otváram/zatváram niektoré dvere a zámky "precvaknú" - to by predsa nemali!!!
Pravé aj ľavé dvere sa chovajú zhodne. Bude tam chýbať spoločný zdroj napätia. Dúfam, že sa mi podarí skoro odmontovať panel dverí.