Vnútornú omietka na vonkajšiu stenu ,ako vylepšiť?
Moderátor: Moderátoři
- tiktak1953
Vnútornú omietka na vonkajšiu stenu ,ako vylepšiť?
Na chalupu pridete od buduceho tyzdna.Interier okrem tecucej vody,sprchy,wc na jednotku. Vonkajsia uprava pocas dokoncujucich prac nie je.ale da sa to prezit.
Urobím hodinársky kurz pre začiatočníkov podľa priania.
- tiktak1953
- tiktak1953
Vapno neni dobre viac ako treba!ani cement sa nemoze prehnat.
-----------------
Teraz mi volali ci chcem aj jadrovu omietku 2 vrecia Grob putz,len neviem co to je ta jadrova omietka.
Není vhpodná na finální vrstvu, dá se aplikovat ve větších vrstvách.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Prípadne použi biele stavebné lepidlo... jedno vrece ťa nezrujnuje..
Pokiaľ už máš podklad "vyhrubovaný" vyrovnaný - zamiešaj si MVR/MPA v akomkoľvek pomere (koľko čoho máš vzhľadom na množstvo, ktoré budeš potrebovať) a do výsledku cca 10-12 dielov zmesy pridaj 1 diel toho lepidla.. bude sa ti aj dobre naťahovať a aj prípadne filcovať (ťahať sa moc nedá..) To mám odskúšané a drží to stále aj na stene exponovanej dažďom... nie je síce super biela, ako samotná MVR (keď oprší je viac šedá) ale keď uschne je to zase OK.
- tiktak1953
Ale použil som raz pri "jednoduchej" prerábke bytového jadra (podľa želania) "adhézny most" s drsným povrchom (umakart +obloženie) a môžem povedať, že tie kachličky tam držia na umakarte dodnes.. Teramotmel bol vtedy bežne dostupný a ten nemal chybu.. pri deštrukcii sa "trhal" aj s umakartom...
- tiktak1953