Odladění WiFi antény na notebooku
Moderátor: Moderátoři
Odladění WiFi antény na notebooku
Detekce Wifi není tak jednoduchá, protože síla signálu nemusí znamenat možnost funkčního spojení přes Wifi. Můžete to zkusit mobilem s nainstalovanou mobilní aplikací Wifi analyzátoru.kulikus píše:Něco přiloženého, co při detekovaném silnějším RF zabliká.
Takže tady je schéma jednoduchého Wifi detektoru, který si může sám ubastlit. Dle popisu tam by to mělo umět detekovat jak přístupové body tak i klientské stanice pokud komunikují. Je to pro pásmo 2,4 až 2,5 GHz. Nicméně v závislosti na použité anténě to bude pravděpodobně detekovat i Wifi v okolí. Navíc pokud Wifi na NTB pojede jen na 5GHz tak ho to detekovat nebude.
Nebo si může postavit s Arduinem a komunikačním modulem RTL8720DN sledovač pro obě pásma 2,4 i 5GHz, ale opět narazí na problém detekce nejen vysílání samotného NTB, ale i z okolí. Takže se bude muset orientovat zkusmo podle síly signálu.
O režimu AP Kulikus nic nepsal, o něm jsem se poprvé zmínil až já, když jsem v křišťálové kouli hledal pochopení, nač to všechno. Kyby se svěřil, nejspíš by se našlo jediné nejlepší řešení, ale leze to z něj, jak z chlupaté rukavice.
Proto dál čekám na upřesnění, proč jednoduše nevypne wifinu, případně (trochu složitěji), nevyjme wifi modul z počítadla, to by měl jisté, jestli nevěří softwarovému vypnutí bezdrátových připojení, či změně hesla v domácím routeru, aby se noťas ani při poruše neměl snahu připojit..