Městapo
Moderátor: Moderátoři
OK. Zdůrazňuji, že to bylo z mé strany pouhé konstatování stavu a klíč v případě mé sestry nebyl vůbec v zámku, ale zůstal v bytě a rozhodně jsem to nenavrhoval jako řešení toho vašeho případu.ransom píše:Valdano: Psal jsi, že náhradní klíče měla u dcery. Na to jsem reagoval. Že nám byly k prdu.
Řešením pro účel předcházení toho, aby se ten váš případ už neopakoval do budoucna je vyměnit tu západku za tu verzi proti zabouchnutí a pak už se vám ani vaší tchýni nestane, že by si dveře zabouchla, protože to fyzicky nepůjde.
Mimochodem jaké jste udělali opatření, aby se to u těch konkrétních dveří už nemohlo v budoucnu opakovat ať už komukoli?
Karle, nevím, hasiči potřebují k výjezdu rozkaz velitele. U dobrovolňáků je to obvyklé starosta. Nevím, ale třeba volali starostovi a ten je k vám poslal. Jinak na to nemají právo. Já jsem naposled volal nějakého nápraveného člověka, chtěl 1000 Kč.EKKAR píše:K podobným případům standardně volám hasiče, ne městápo s IQ na úrovni tělesný teploty ...
U dobrovolných může rozhodnout i zřizovatel jednotky (tedy obec, resp. její statutární orgán - starosta), ale pouze jako činnost jednotky.
V Třebový mají profi jednotku českých drah, nejbližší jednotka HZS je v Ústí nad Orlicí.
Profíci otevírání bytů v popisu práce nemají. Výjimkou je stav, kdy může dojít k ohrožení, tzv. nebezpečí z prodlení - např. potraviny na plotně, zranění apod. A vždy za účasti PČR.
Co se otvíraček týče, není jednotná metodika, takže v jednom kraji jezdí profíci na každou otvíračku, v jiném pouze při nebezpečí z prodlení.
Jako SVJ máme dům pojištěný a taktéž každý byt má za 19,-Kč měsíčně pojistku na tři zásahy do roka zdarma, pokud částka nepřekročí cca 2500,-Kč za zásah. Rozdíl pak doplácí majitel.
Takže jsem od souseda zavolal asistenční službu, ta předala kontakt pohotovostní službě a do hodiny byly dveře profesionálně otevřené.
Já měl příspěvek hodinu rozepsaný, tak jsem si nevšim update.DukeNuke píše:Oba se pletete. O výjezdu hasičů rozhoduje operační důstojník. A to jak pro profiky, tak pro dobrovolné. Takže žádný velitel.
U dobrovolných může rozhodnout i zřizovatel jednotky (tedy obec, resp. její statutární orgán - starosta), ale pouze jako činnost jednotky.
Tak to shrňme, o výjezdu dobrovolňáků rozhodujou profíci nebo jejich velitel (obvykle starosta jako zřizovatel). V čem se pletu? Spíš mi připadá, že ty jsi protiřečíš. Ale nemusíme to zde rozmazávat, asi je to už všem jasné...
EDIT: Já měl celou dobu na mysli dobrovolňáky, to z mého příspěvku nebylo zřejmé, tak už chápu tvoji reakci...
Po zavolání 150 a požádání o help se zámkem s ulomenou právě kvůli dětem nainstalovanou "protizabouchávací" střelkou (zlomila se uvnitř zámkovýho mechanismu v tom místě, kde má tu podélnou díru a nešla ovládat klíčem, zamknout i odemknout normálně šlo) přijeli s malou dodávkou právě ti profíci ze stanice IZS v Dlouhý Třebový. Vyžádali si normálně mobilem asistenci PaChů, ti přijeli, chtěli vidět doklady a pak to samotný otevření ocelovou zahnutou špachtlo-planžetou zasunutou mezi futro a dveře trvalo asi 5 vteřin. Drážní vyjíždějí opravdu jen na zásahy s výrazným ohrožením - nejenom k vohni, ale i k dopravním nehodám, při živelnejch událostech apod. S výjimkou vejškový techniky mají řek bych o dost lepší techniku než ti "státní" z Dlouhý ...DukeNuke píše:Oba se pletete. O výjezdu hasičů rozhoduje operační důstojník. ...
Profíci otevírání bytů v popisu práce nemají. Výjimkou je stav, kdy může dojít k ohrožení, tzv. nebezpečí z prodlení - např. potraviny na plotně, zranění apod. A vždy za účasti PČR.
...í.
A kutilmile - nelituju tě
O "výjezdu" dobrovolných k zalévání květin a podobnému, může rozhodnout zřizovatel jednotky (starosta). V tomto případě ale nejde o mimořádnou událost a tento "výjezd" je evidován pouze jako činnost jednotky.
Ani jedna z těchto funkcí není velitelem. Velitel jednotky nemá tuto pravomoc. V případě, dobrovolných by to šlo v případě, že by byl starosta zároveň i velitelem jednotky.
A z toho plyne, že ve vašem kraji to je možné. V jiném kraji bys byl odkázán na zámečníka.DukeNuke píše:Co se otvíraček týče, není jednotná metodika, takže v jednom kraji jezdí profíci na každou otvíračku, v jiném pouze při nebezpečí z prodlení.
- nechápu proč by hasiči profíci měli jezdit otvírat zabouchlé dveře, když nedošlo k ohrožení života
- u dobrovolňáků by to šlo, kdyby je tam vyslal starosta, ale nechápu proč by to dělal
- tomasjedno
- Artaban001