Motor Pure -Tech
Moderátor: Moderátoři
Podívej se do velkýho techničáku, jestli tam požadovanej rozměr máš napsanej. Já se obávám, že pokud tam najdeš gumy s profilovým číslem 65, budou skoro určitě na menší ráfek (například 14" místo 15", na kterej obouváš ty "pětapadesátky"). Ve výsledku pak budeš mít vyšší gumu, ale dost možná s užším běhounem a určitě s prakticky stejným obvodem, takže si otáčkově nepomůžeš. Jediný co ti pomůže, je změna stálýho převodu v diferáku na těžší.workhard píše:Zdravím odborníky, měl bych dotaz. Mám Opla 1.8 atmosféru s pětikvaltem a zdá se mně to dost krátký, na 3000 ot/min to jede 115 km/h. Zlepší se to nějak znatelně, když tam dám 65ky gumy místo těch 55tek, co na tom jsou?
A kutilmile - nelituju tě
- tomasjedno
Nějak to souvisí i s číslem ZTP v řádku K, z toho se prý pozná, jestli je něco "nad základ" v Dalších záznamech, nebo ne.
A to si piš, že k tomu mají policajti přístup z celé Evropy.
Tříválců na třináctkách kolečkách mi bylo na dálnicích až líto, při 130 km/h na pětku točil motorek 4100 otáček, a to i dvě hodiny v kuse. Nevadilo jim to, to jen já měl ten pocit, tak jsem jim dával čtvrt- až půlhodinku volno. Je otázka, zda by šestka neměla víc mínusů, než plusů. U čtyřválců točí při stejné rychlosti na pětku kolem 3600 a ta šestka by už neškodila.
Taková Honda Jazz 1,4 točí rovný 4000 při 130km/h. A je to takový spokojený ševelení s lehkým plynem a malou spotřebou.
Menší otáčky na dálnici drží přeplňované motory. A nebo nějaká Fabia 1.0 MPI, která pak neudrží rychlost ve stoupání a na předjetí musíš o dva kvalty podřadit.
Pokud přistoupíme na oblíbenou premisu, že atmosférická zážehová 1,8 v Oplu pochází z doby, kdy "svět byl ještě normální", spolehl bych se na to, že je převod zvolený logicky a správně.
Napiš celej rozměr gum ve formátu aaa/bb Rcc dde, kde "aaa" je šířka běhounu v milimetrech, "bb" je vejška = profil v % šířky, "R" je označení radiální konstrukce, "cc" je průměr ráfku v palcích, "dd" je hmotnostní a "e" rychlostní index gumy. Rychlostní a nosnostní index psát nemusíš, ale v označení gum se musí uvádět kvůli TP.
Jedině tak se ti bude dát poradit.