Sinclair klima + chyba H3
Moderátor: Moderátoři
Sinclair klima + chyba H3
Mohlo by být málo chladiva nebo přidřený kompresor a to nejmenší by byl divný rozběhový kondenzátor, pokud tam nějaký je. Budu na to mít čas až o víkendu, protože nyní se doma vychlazuje má drahá polovička.
Volal jsem třem chlaďařským firmám a všichni se mi vysmáli, že nejdřív po prázdninách. Zkusím připojit měřák spotřeby a možná bude odběr vyšší, ale z toho zase neurčím, jestli je málo chladiva nebo problém s kompresorem.
Oni asi podle množství chladiva dokáží odhadnout problém s kompresorem, že?
Kdybych tušil, že chcípá kompresor, tak bych si koupil novou a nainstaloval sám. Nějaké základní vyvakuování bych snad zvládl a stačí mi metr trubek, takže i přednaplněného chladiva by mělo být dost.
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
Mírně se to přiklání k tomu, že je divný kompresor.
Ta klima najela ročně možná kolem 30-40 dnů a přibližně 8-12 hodin za den, tak by mohla mít najeto cca 3500 hodin. Vůbec netuším, jestli to už je nějaká hranice živostnosti a mám uvažovat o nějakém servisu.
Než jsem vyrazil z domu, tak jsem připojil měřák a na udržovacích 25°C to žere stále cca 440W. Při zapnutí se tentokrát H3 neobjevila.
Díval jsem se na venkovní jednotku a na trubkách je prasklá izolace od UV a začíná se drolit. Kolem 11 hodiny by na to už mělo svítit slunko, tak jestli se ten 25cm kousek trubek nahřeje, tak by se kompresor mohl při zapnutí víc namáhat. Dnes koupím nějakou izolaci na trubky a večer to zaizoluji.