TV Hisense H55U8B - výpadky po cca 2 hod. provozu
Moderátor: Moderátoři
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Možná umí (řekl bych, že určitě) vyrobit i kvalitní telky, ale nejsou k mání na našem trhu, který je zaměřený jen na cenu. A pak tu všichni nadávají, že Číňani dělají jen nekvalitní výrobky.
1) která "tato"? Probíraná H55U8B? V době, kdy ji onen kamarád kupoval, ho údajně stále okolo 20 kKč.
2) mě se tehdy neptal, co má nebo nemá koupit.
3) přinejmenším v euroatlantické sféře druhdy existovaly pojmy jako čest, férovost, důvěryhodnost atd. (zde výrobce). PRCák toto nikdy neřešil, má z principu šmejdskou povahu (urvi co můžeš, nikdy nepřiznat chybu - tzv. "neztratit tvář" a další související chuťovky).
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
na to ze je to telka s edge led dost komplikovane rieseny led driver.. tazko povedat takto na dialku co to moze robit, kludne to moze byt nejaka vetva led pasika a led driver vypne zdroj, ale moze to byt aj mainboard.. je tam procak msd a tie trpeli prehrievanim a tam neni chladic nic moc - keby to dali vcelku a nedelili na 2 kusy mozno by to aj co to chladilo.JirkaZ píše:rnbw: asi by bylo potřeba alespoň jednu sekci (lépe řečeno 4, protože na jednom kabelu je vždy čtveřice) odpojit za provozu, což je otázka, zda není riskantní.
Ale možná na to nakonec dojde, uvidíme.
BTW: eMMC je pamat - je vedla procako a skze chladic ju nevidis.. tvoj programator to nevie, ale napriklad stare cinske rt807h ano a cenovo je to cca to iste
eMMC: viz příloha (teď jsem našel, že právě tento obvod je eMMC a pochopitelně je ve zmíněném BGA se 153 piny).
Chladič CPU má za běžného provozu po ustálení cca 60 stupňů, ohřáli jsme vše na ≥80℃ a závada se nekonala (píšu to hned na začátku).
Programátor: máš pravdu, teď jsem se díval do seznamu podporovaných IO a eMMC neumí. Nicméně fakt nebudu kupovat jiný typ (nejspíš jsi měl na mysli RT809H) kvůli jednomu nejistému pokusu, servis TV mě dávno neživí.
Vzhledem k očekávanému pouzdru eMMC beztak není co řešit.
MB by už měl být na cestě, tak ho zkusíme vyměnit a někdy později sem doplním report o výsledku.
K tomu podsvícení: nemá to náhodou nějaký jednodušší typ Local dimming?
Edit: jistěže má, a to právě oněch 16 sekcí.
kdo ne - hledá důvod.
Pri troche stastia sa na doske najdu vhodne body, kam sa da pripojit.
Vid http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... 69#1354269
1) TV zatuhává i s vypnutým podsvícením (v uživatelském menu volba "pouze zvuk" či tak nějak)
2) po uživatelském, tedy softwarovém vypnutí WiFi televize údajně zatuhávat přestane! WiFi modul je fyzicky samostatný (mimo MB) a je pravda, že jsme ho při testech neohřívali - nenapadlo mě to a tehdy se to takto nechovalo...
Takže ho ještě před výměnou MB "proklepneme".
Fakt lahůdka se s těmi dnešními šmejdy takhle zabývat...
kdo ne - hledá důvod.